Sunday, October 4, 2015

CABARAN INSTABLOG 7 HARI EFGKBBA | DAY 4 > APA ANDA SELALU CARI DALAM FREEZER

CABARAN INSTABLOG EFG 7 HARI


Hey..Ahad kot...masih update blog? harus lah kawan2..sebabnya tak nak la tertinggal dengan cabaran-cabaran ni kan...jom tengok apa pulak tajuk untuk hari ke 4...aish cepat betul masa berlalu..hari ni dah hari ke 4 kita dalam bulan Oktober ni...



Aku ada habit yang aku rasa sangat-sangat buruk...aku kalau x minum air sejuk yang disimpan dalam peti ais memang tak sah...walau tau tak baik untuk kesihatan tapi aku tetap jugak nak minum air sejuk..so bila kat rumah sewa..aku akan cari ais atau air batu kalau takde air sejuk...tau- tau je la akalu duduk rumah bujang..letak air sejuk pun sure habis punya..the best part is kalau kat office..aku tetap cari air sejuk...sib baik kat opis ada peti ais...aku la antara yang rajin isi air dalam botol...pun..selalunya habis jugak...kalau tak minum air sejuk rasa macam tak puas la....korang sure sama kan?


gambar ais dari google



Lagi satu benda yang aku selalu cari dan tak pernah putus dalam peti ais adalah Vitagen....benda ni memang kena ada..sebabnya bagus untuk perut bagi tujuan penghadaman..yang pasti beli yang banyhak-banyak flavour atau beli 2 flavour yang aku suka je iaitu Apple dan Anggur...hehehe...kalau takde rasa macam x best...korang nak perut kempis minum la vitagen...


yeay selesai jugak task untuk hari ke 4.

kita jumpa nanti task hari ke 5


#CaBaRaNiNsTaBLoG7HaRiEFGKBBA 
#EfGKbbA #ExChANgeFeEdGrOuP
#KeLAbBLoGgErBeNAsHaARi


15 comments:

  1. vitagennn, sedapnya aynal kalau beli vitagen satu pack tu boleh minum sorang HAHA

    ReplyDelete
  2. buat air teh o simpan dlm peti...sedap giler dpt minum air sejuk..muahahhaaa

    ReplyDelete
  3. Lya skrg da kurangkn minum sejukk...klau Lya buka peti fikir nak mkn apa msk apa hhehe

    ReplyDelete
  4. sama lah suka minum air sejuk, paling best ditambah dgn ais batu ni waduhhhh minum time haus dahaga puassss rasa nya kann.mmg tau tak baik tapi tetap juga nak minum ish ish apa da kan tak makan saman sungguh

    ReplyDelete
  5. Hehehehe meh meh kongsi vitagen..sama laa kita kat umah tak sah kalau takde air sejuk dan vitagen kat peti sejuk tu kak

    ReplyDelete
  6. wah rahsia kejelitaan SA minum vitegen rupanya :) baru tahuuuu ..

    ReplyDelete
  7. Sebenarnya, minum air suam lebih 'puas'. Tapi mak juga lebih suka minum air sejuk... :)

    ReplyDelete
  8. samalh kita kak..kna ais segelas..nikmatnya rasa..:)

    ReplyDelete
  9. kalau beli vitagen, letak dlm frezer, vitagen selalu lesap.... kene makan peti ais agaknye.... ha ha ha

    ReplyDelete
  10. Kalau tengah haus janganlah bagi ai minum air sejuk/ais.. bergelen2 minum pun belum tentu hilang hausnya.. sebab tu ai lebih selesa minum air masak..
    Vitagen..? Puas sangat2 minum.. sebab dulu hb pernah kerja dengan kilang vitagen.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  11. Sy tak suka air sejuk... Sesekali je minum...

    ReplyDelete
  12. sama dgn bahejabella... vitagen nutrigen dan seumpamanya ...

    ReplyDelete
  13. hari hari bukak freezer untuk masak je..jarang minum air sejuk :) sesekali je kalau teringin

    ReplyDelete
  14. anis kurg air sejuk.. sesekali kalau tringin bru minum.. ehemmm... tu rahsia stay gojes eh..oke oke..esk cri vitagen..hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah