Monday, October 19, 2015

Bahaya Petai Bakar..Musnah Semuanya..

PETAI BAKAR PEMBUKA SELERA YANG BAHAYA

Hi korang, dah makan ke? aku baru lepas makan tadi...aduhai musnah diet aku dan sendat perut ku...sapa nak disalahkan ni...tapi kan..aku nak inform kat sini sebagai kenangan bahawa..hari ni adalah first time aku makan Petai Bakar...knowing aku yang x makan ulam-ulaman berbau ni macam satu yg pelik sebab aku boleh plak makan..pelik sebab petai ni x berbau masa aku kunyah petai tu...macam pelik je..macam tak percaya je sebab aku tak makan petai...haih..hasutan kawan -kawan...rupanya sedap petai bakar ni....


lauk yang simple tapi sebab ada petai bakar..makan jadi bertambah


kerabu daun selom campur pucuk pegaga


sambal belacan neraka jahanam ( gelaran kami budak2 opis bagi..)

Memang takde kesian betul makan hari ni...biasa makan sesenduk nasi je...itupun time weekend..tapi hari ni...huwaaaaaa aku terlajak makan....sapa nak jawab nanti ni...sapa...

Esok diorang cadang nak masak-masak lagi...aku lari nyorok celah kerusi je la...bahaya la diorang ni...berjangkit aku nanti...nak elak macam mana esok erk...risau dah ni....

Korang....tolong la aku..bg idea macam mana nak elak dari diorang ni...

24 comments:

  1. hahaha... memang syokkk makan macam ni.. bertambah2..")

    ReplyDelete
  2. hihihihi tak dapek den nak nolong..

    ReplyDelete
  3. wah bestnya kak..masakan kampung..petai tu dia dah celur dlu bakar tu yang buat dia xberbau tu rasanya..:)

    ReplyDelete
  4. terkejut baca tajuk....ingatkan ape la bahayanye makan petai bako ni....kikiki...rupenye bahaya tang lain....kalau ada petai memang semua jadi bahaya....cukup kalau ada ikan masin dgn sambal ketuk kompom nasik beranak jadi 2 pinggan....kuikuikui

    ReplyDelete
  5. Wah...mcm nie memang hilang diet lah

    ReplyDelete
  6. Mula2 baca,ingatkan makan kat kedai Ana Ikan Bakar Petai....hahaha..

    Isi dalam petai tu terbakar sekali ke?

    ReplyDelete
  7. memang mengancamlah SA kalau ada petai bakar ni, power rangers sungguh sedapnya.

    ReplyDelete
  8. Petai uishh sdp tu..punah diet akak

    ReplyDelete
  9. ya ALLAH SA kalau lauk macam ni mmg sangat bahaya ni, mesti masak nasik banyak kalau tak memang tak cukup semua nya lazatttttttttttttt petai bakaq tu adoiiii

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan petai..hehe..tapi terliur bila tengok Sambal belacan..hehe

    ReplyDelete
  11. tak jejas diet akak tuh.....berkhasiat lagi tuh..semua makanan ada ulam bagai ......makan bnyak pon taper........

    ReplyDelete
  12. Tengok tajuk macam serius je kak, rupanya musnah diet kak amanda ingat apa tadi :-)

    ReplyDelete
  13. memang mengundang laaa kalau hadap hidangan mcm ni..kompom bertambah kan! hahaha..silalah ketepikan diet tu utk seketika..

    ReplyDelete
  14. huishh...mkan ni mesti berpeluh-peluh..mau bertambah ni..

    ReplyDelete
  15. kerabu tu best! Biasa nya kalau geng ofis masak2, kak zi cari alasan keluar pergi cari barang keperluan masa lunch..hehehe

    ReplyDelete
  16. sedapnya..petai bakar tu...Fida selalu makan kalau blk umah mentua,..Pak Mentua selalu beli petai pastu bakar...Kadang2 main ratah je...sedap sgt...

    ReplyDelete
  17. Sambal neraka jahanam tu ju pun suka buat kt rumah...haishhh tak dapat tolong SA hahahhaha tolong makan pun boleh nak hahahha

    ReplyDelete
  18. Aduhaiii sedapnye petai kak..falsya mmg suke mkn petai..petai mentah2 makan pun sedap..hehe

    ReplyDelete
  19. aku tak penah mkn lagi .. tp sbb entry ko kak ni ... buat aku rasa nk try je mcm sdp sgt2

    ReplyDelete
  20. Salam, hahaha lahhh sy igt ape lah yg bahayanya tadi...sekali habis musnah diet ea..heheh

    ReplyDelete
  21. menu mcm ni mmg dah lupa apa itu diet! serius mmg xsedar bertambah nasi sbb ada smbal belacan neraka jahanam tu ! hehe

    ReplyDelete
  22. Janganlah hidangkan petai/jering/kerdas dekat ai.. Mahu tak berhenti ai makan nanti.. huhuhu..

    ReplyDelete
  23. pengaruh rakan sebaya ni kak..nak menolak pun payah..kikiki..sesekali apa salahnya makan lebih

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah