Monday, October 12, 2015

Anis Chocolate Melt..

MADE FROM THE HEART

Terpesona dengan tagline " make from the heart" tuh terus terpanggil nak beli dan nak rasa..kalau tak salah aku choc cake dari Anis ni memang dah lama ada dalam pasaran dan aku pernah rasa dulu...pas tu dah tak jumpa dah sampai la last week aku beli bahan kudapan kat 7E  KL Sentral...ternampak banyak cake dan terus belek...wah denga  harga RM4.70 sebiji macam ok la kot...

ke mahal?ke tempat lain lagi murah sebab ye la korang pun tau la kan kalau 7E segalanya mahal...mana ada murah....so aku beli la sebiji....nak rasa sama tak kualiti macam yang pernah aku rasa dulu...


sorry la gambo senget...packaging dah cantik dan nampak ada class


terliur plak tgok balik...


cuma aku nak komen bab sudu tu la..nampak x? maybe sudu tu leh lekatkan kat penutup bekas ni...kalau letak macam tu je..maybe tahap hygiene diperkatakan nanti....


meh selfie sekeping ngan Choc Melt Cake ni....


So macam mana rasanya?

Sedap..lembut...melting dan sama macam yang first aku makan dulu...rasanya kek ni pernah viral kejap dulu...kalau tak salah 2-3 tahun lepas...ni jumpa semula...

tapi....tak boleh makan selalu eh....sesekali boleh...walau harga takde la mahal mana...cuma kena jaga tahap gula dalam badan plak kan...kan aku baru balik dari check up...esok ada check up lagi...malam ni kena puasa sebab esok nak kena amik darah lagi....again..and again....

Korang kalau nak beli choc melt cake Anis ni cer skodeng kat 7E, maybe ada kat Petronas jugak kot..sebab dulu aku pernah beli masa tu kat Petronas....cuba la mana tau menepati citaras selera korang kan....

12 comments:

  1. kalau coklat ni, all da time sedap..hehe..SA, yang ni sama ke dengan anis chocolate moist yang bekas dia bentuk love tu..sebab slalu nampak kat stesen minyak yang hat bentuk love2 tu.harga RM5.50..

    ReplyDelete
  2. kat petronas pun selalu ada gak kek ni..
    dua tiga bulan lepas dah start nampak diorang market kat Giant juga..
    kek ni mmg sedap hoiii

    ReplyDelete
  3. betul, ade kat petronas, dan ianya sedap, cuma tak salu makan, skrg pun dh xde meghase kek tu,sbb bila tgk, dah tkde, hmm.. xtau pasai pa

    ReplyDelete
  4. yummy...dah lamer xmakan choc kek moist....hehehe...

    ReplyDelete
  5. harga sungguh mampu milik kan SA, dan kalau SA kata sedap tu sangatlah berbaloi -baloi ,kena beli gak ni :)

    ReplyDelete
  6. mmg sdap kak..cik nor slalu bli..:)

    ReplyDelete
  7. Nmpk pun mcm sdp..hrga ok la x mhl sgt

    ReplyDelete
  8. Moga makin murah rezeki owner kek tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. kt petronas yg dlm bekas love tuh dh mahak...dlu beli rm5 je ..skrg dh rm6.50 huhuhuh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah