Monday, October 12, 2015

Rutin Ahad Yang Simple

Assalammualaikum...

Hi korang...haih...bz Isnin macam biasa kan..aku dulukan apa yang patut so agak lambat bersiaran...korang sihat ari ni? aku  sebenarnya takde idea....tapi belek-belek hp tgok ada gambar ni...semalam ada snap gambar...terlupa plak nak share..haaa...pagi semalam aku masak nasi goreng biasa je...goreng keropok ikan skit...then bagi mak sarapan...abah ngan adik ipar xde pi mancing..dah bagi mask sarapan macam biasa la aku siap sedia masak tengahari sambil kemas dapur...Dania kali ni tak tolong sebab aku nak dia belajar je kat tingkat atas..

Simple je Ahad aku...lepas masak..lepak tgok tv....layan mak aku borak..dari satu hal ke satu hal....lama tak borak ngan mak...


rupa paras nasi goreng aku...


keropok ikan...

Tak tau kemapa sekarang ni kalau makan nasi goreng nak kena ada ulam keropok ikan....lagi sedap kot...Dania pun suka...apatah lagi Qhaira...dak debab tu suap apa pun mulut nganga je...hehehe...
Sejak abah aku suka pi memancing ni kami jarang dapat habiskan masa pi balik kampung ke...pi jalan-jalan ke...nak plak mak tak sihat ni kan....

itu je la citer Ahad aku yang sangat-sangat tak menarik...dengan pinggang tergeliat ..ari ni pi kerja pun x best..sakit pinggang...leher plak macam salah bantal...nak toleh ke kiri sakit...haih semua serba tak kena ni.....


13 comments:

  1. sedap nyer nasi goreng tu..nak buat jugak la petang nie..

    semoga cepat sembuh pinggang dan leher akak ;)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya rupa paras nasi goreng tu mkn ngan keropok ikan lagi laju lah habis hehehhe...salah bantal eh kena pi tengok kawasan ijau jap...jalan2 amik udara...nanti elok balik...

    ReplyDelete
  3. makan nasi goreng dgn keropok ikan, mmg sedappp!!
    lama x mkn mcm tuuuuuu

    ReplyDelete
  4. mmg sedap pun,kadang sampai bertambah-tambah makan.sebab sedap sangat.heee..

    ReplyDelete
  5. simple janji sedap. Tengok gambar keropok tu, rindu pula nak makan keropok dari terengganu atau kelantan yang ori. kat sini ada tapi tak sedap..

    ReplyDelete
  6. Makan berulam keropok kan ada krup-karp-krup-karp itu yg tambah sedap:)

    ReplyDelete
  7. ai pun sama tak ke mana.. dok rumah melayan penat dan sakit badan #HariSukanNegara

    ReplyDelete
  8. kadang-kadang yang simple tu lagi sedap..

    ReplyDelete
  9. sedapppp...akak suka nasi goreng:)

    ReplyDelete
  10. manis sungguh rupa paras nasi goreng SA ngeee :)

    ReplyDelete
  11. cik nor pon sama klu buat nasi goreng confirm kna ada kopok skali..:)

    ReplyDelete
  12. Saya rasa ,mmg sedap kalau makan nasi goreng berulam keropok goreng...

    Hari Ahad ni, sebenarnya bagi saya, spend secara quality dgn family, kat mana mana pun ok...rumah ok,jalan2..lagi ok...hahaha

    ReplyDelete
  13. favourite gak makan dengan keropok ikan ni..penambah rasa kot..sedap!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah