Thursday, October 22, 2015

Lunch Budu Cencalok Geng Mesyuarat Tingkap

Hi korang...

Ini citer lunch hari Selasa lepas, geng mensyuarat tingkap makan makanan yang simple...memang simple dan menggoda kalbu...aku makan nasi 2 senduk...maksudnya 2 kali tambah...bahaya betul la bila ada penangan Budu dan Cencalok...memang nala punya selera...sejak bila aku makan budu...sejak bila makan cencalok...memang aku dah pandai makan sejak ada boss asal dari Kelantan dulu...dia ajar aku makan budu..cencalok memang x asing lagi la sebab ada je stok kat umah seremban...2 bahan ni memang menjadi punca aku makan nasi bertambah......


Budu ( hiris bawang, pecah or hiris cili api dan perahkan limau nipis)


Cencaluk ( buang air dia, hiris bawang dan cili dan perahkan limau nipis)


ikan goreng


pucuk tahu rebus ngan cendawan 

huwaaaaa...

memang jahanam diet aku....dah la Isnin pun musnah..Selasa pun musnah...nasib baik Rabu ok lagi...

haih tak leh la macam ni selalu...

Mau bertukar size baju nanti....


17 comments:

  1. Akak..makan lauk simple gitu pun boleh wat tmbh nasik 2-3 kali kan..nyumsss

    ReplyDelete
  2. Ok sekarang Nani kecur air liur. Hahaha. Berbuka kang nak makan budu :p

    ReplyDelete
  3. Heee... mana boleh nak tahan-tahan kalau semuanya dah depan mata kan SA
    Belum termasuk aroma yg mengebu-gebu mana boleh tahan:)

    ReplyDelete
  4. nak rasa buduuuu tuu,. tak pernah tryyy.. hehehe

    ReplyDelete
  5. akak makn budu..terbaiklah..saya tak mkn budu kak..elergic..:)

    ReplyDelete
  6. Perhh..kalau ada pula ikan bakar cicah dgn budu tu mmg tak pandang kiri kanan...nyum2

    ReplyDelete
  7. Makan dengan nasi panas2.. sedapnya.. tambah sikit ulam tenggek burung.. dapnya. ;)

    ReplyDelete
  8. Salam, perghhhhh mmg punah lah diet klw camni...gabungan tiga-tiga lauk tu mmg sedap tak terkata!! kalau sy pun sy makan bertambah..haha

    ReplyDelete
  9. Ui ahhh lma btl lya x mkn ni budu ermm dapnya

    ReplyDelete
  10. cencalok dengan ikan goreng tu sedapnya kak..aduiii mane nak cari cencalok ni

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ...sedapnya tengok budu ..:)

    ReplyDelete
  12. fuhh SA dua-dua power rangers tu :)

    ReplyDelete
  13. sis..sy klo mkn budu mmg bertambah nasi.. cicah ngn telur rebus n ikan goreng mmg xpndg org lah..hehe..haihh..kecurlior nk mkn budu..arghh batin terseksa. hahahaha

    ReplyDelete
  14. Budu n cencalok xreti makan.hehehe..tompoyak suka.

    ReplyDelete
  15. aduh kecur mak ai lidah awok :(

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah