Tuesday, October 13, 2015

Air Tangan Suriaamanda Buat Family Tercinta...

Hi korang...

Sorry la pepagi aku dah hidangkan korang ngan gambar makanan...ni sementara aku pi medical check up ni aku x sempat nak siapkan entry-entry lain so aku hidangkan korang apa yang ada je la eh..yang sempat aku draft masukkan gambar je semalam...yang lain-lain x sempat...

Meh tengok menu lunch aku semalam...masak sorang- sorang...hasilnya begini la...takde apa menarik pun aku masak ikut apa yang ada...ingatkan nak beli ketam tapi abah cakap belum bulan penuh so rugi kalau beli ketam takde isi...makanya kita masak apa yang ada kat dalam esbok....


Asam Pedas ikan keli...


ini lauk Sabtu...panaskan aje sebab banyak lagi..jangan bazir... Kurma Daging...fav Dania ni...


Kacang Buncis Goreng


ikan masin sepat siam goreng..

Haih...

ini aje la hidangan untuk lunch hari Ahad...senang hati skit tengok mak makan banyak...sesekali masak simple kan...sedap sikit selera mak makan....ekceli ikan masin tu yang buat bukak selera tu cuma tak boleh makan banyak..mak ada darah tinggi kan....mak sekarang tak kuat sangat...mata dah kurang nampak...semua sebab effect Darah Tinggi Kronik...beberapa bulan yang lepas jantung mak bengkak...ni macam dah effect mata plak...mak makan ubat hospital banyak kan..salah satu dari effect ubat jugak kot...sebab tu mak kalau nak jalan kena ada kerusi roda dan kena pimpin bila berjalan...mak tak kuat nak melangkah dan tak boleh nak pandang macam orang biasa...

Doakan mak SA sihat eh korang....apat dia melihat macam orang biasa melihat pun ok jugak....tak boleh nak rawat selaput mata dia tu sebab dia ada tekanan darah tinggi....ni tengah cari solution lain...bukan tak leh buat...cuma potensi untuk tak boleh melihat sepenuhnya lagi tinggi berbanding sekarang...cuma sekarang penglihatan dia tak jelas....cermin mata pun tak boleh nak pakai sebab power x support....

Semoga allah permudahkan penglihatan mak....amin....

16 comments:

  1. akak suka tau masak sedap-sedap...cer masak utk sally sekali...sekali jeerrr...pehlisss!

    btw, semoga mak akak diberikan kekuatan dan sembuh...take care kak!

    ReplyDelete
  2. Kurma daging ni kalau dgn Fidah...ratah pun dah ok dah...hahaha..kegemaran sejak kecik lagi

    ReplyDelete
  3. wow... asam pedas ikan keli peberet... alahai sedapnya lah...
    moga mak SA sembuh & baik2 shj ya...aminnn

    ReplyDelete
  4. Bila gambar diambil guna 'buah hati baru' ni cantik kakak tengok.
    Itu yg nampak hidangan pun semakin menggoda mata dan selera:)

    ReplyDelete
  5. Kalau tak kuat semangat, bertambah2 ai makan menu macam ni.. ;)
    Apa-apapun moga mak kuat dan sihat hendakNYA.
    Bertabahlah SA.. moga penglihatan mak kembali baik hendakNYA.

    ReplyDelete
  6. Sedap sangat SA masak, tapi pelik SA boleh jadi kurus tau wpun makanan diatas tu mcm2 versi, mesti amalkan minuman tu kan....perghhh

    ReplyDelete
  7. moga mak akak cepat sembuh dan sihat sperti biasa..aamiin

    ReplyDelete
  8. Semoga bonda sentiasa dilindungi... AMin...

    ReplyDelete
  9. Wah.. menyelerakan lauk2 yg AS masak tu..
    Ikan sepat masin tu yg lama akak tak makan tu :)

    ReplyDelete
  10. moga semuanya baik2 je SA...cantik gambar...hehehe...betul kata kat zakie..ada buah hati baru ni..gmbar tu nampak lebih terliur nak makan...

    ReplyDelete
  11. sedapnye semua terus lapooo dibuatnye SA

    ReplyDelete
  12. Semoga mak SA cepat sembuh dan dipermudahkan segalanya untuk dia...

    ReplyDelete
  13. saya doakan bonda kembali sihat ..

    ReplyDelete
  14. sedapnyaaaaaa SA....peberet saya tu asam pedas lawan dgn ikan masin sepat :)
    moga bunda sentiasa dalam keadaan sihat dan dilindungi olehnya, amin....

    ReplyDelete
  15. sedap ada ikan masin tu penambah rasa :)

    semoga mak akak sihat² je hendaknya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah