Tuesday, October 27, 2015

Bunuh Umpama Mainan....


Pembunuhan berleluasa...
Macam permainan plak sekarang ni...silap sikit BUNUH !! dengki sikit BUNUH!! tak dapat duit belanja BUNUH!!!
Cemburu cinta tak berbalas ROGOL dan BUNUH...ya allah...mana perginya nilai kemanusiaan dalam masyarakat kita...takut kalau benda ni berlaku pada diri sendiri atau anak sendiri..aku ada anak dara kot..elok lah kita ibu bapa pantau pergaulan anak dara kita...keselamatan anak kita atas tanggungjawab kita..sebelum anak-anak kita jadi mangsa...zaman aku kanak- kanak dulu takde kes macam ni..aman je..nak kemana-mana pun selamat...aku membesar di kampung..main police and thief dalam ladang getah pun takde masalah...memang zaman makin moden makin banyak cabaran...nyawa jadi tebusan...

Dah ramai yang cacat mental dalam negara kita ni....


9 comments:

  1. kan.. semua tempat scary. iskk

    ReplyDelete
  2. Serius ena makin takut dengan manusia nowadays. Macam apa yang akk ckp, dulu lepak kat bandar seorang diri tak rasa takut sangat. Sekarang ena keluar mesti berteman. Takut.

    ReplyDelete
  3. Salam...
    Hmm kan kak? Tak tau mcm mana diorg boleh berani main bunuh2 je..hukuman ringan sgt ke? Hmm~

    ReplyDelete
  4. seram sungguh...apalah nak jadi dengan masyarakat kita ni...

    ReplyDelete
  5. Macam2 sekarang nie ... Dalam rumah pun tak selamat ... Nauzubillah, mintak dijauhkan dari kita semua ...

    ReplyDelete
  6. Macam2 sekarang nie ... Dalam rumah pun tak selamat ... Nauzubillah, mintak dijauhkan dari kita semua ...

    ReplyDelete
  7. menakutkan..zaman sekarang orang ingat membunuh tu perkara biasa..pulak tu membunuh secara kejam

    ReplyDelete
  8. moga kita djauhi perkara2 macm tu...

    ReplyDelete
  9. Jauhkanlah perkara yg tak elok dari mendatangi kita semua..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah