Thursday, October 1, 2015

Kukus..Grill..Panggang....

Abah ngan adik ipar memang suka memancing...pergi je la kat mana pun memang diorang suka memancing...pantang nampak air la...asyik citer pasal ikan je...macam kat Perlis ari tu...sibuk je nampak air bendang...ada banyak haruan la...puyu la...sepat la...orang sibuk nak pi hantar pengantin diorang sibuk pasal ikan...agaknya macam ni la kot habit kaki pancing..

So semalam adik ipar aku dah wassap gambar diorang pi mancing....kat sungai kat area Rantau...

Jom tengok gambar...


abah tgh leka la tu....x enat kot duduk macam tu...dah la jerebu


Sekali dapat ikan sembilang a.k.a ikan keli besar ko....

Alhamdulillah rezeki keluarga la ni...selalunya hasil tangkapan untuk makan kami sekeluarga je...kadang-kadang dah banyak jual kat sedara-mara...itupun kadang- kadang abah tak amik duit tapi sedara mara bagi je duit...ye la dapat ikan sekali siap siang kan..hehehe....selain ikan keli dapat gak ikan tilapia..huiii fav aku tu...bakar...cicah budu ke..air asam ke..kan? maunya jahanam diet aku...

Sapa suami ke..adik beradik ke yang kaki pancing...leh la gang ngan abah aku tu...gang ngan adik ipar aku jugak....

Meroyan aku tgok ikan besar...sure diorang dah kendurikan dulu dah tu...ye la..aku kat KL..diorang kat Seremban....erm...sedap Bakar...Sedap Grill..Sedap panggang...tapi tak pernah kukus...hahahaha...kalau siakap boleh la kukus kan....

13 comments:

  1. rezeki suke memancing ....dpt mkn ikan fresh2 kan along...lain rase ikan baru naik darat nieh...manis die tu lain....

    ReplyDelete
  2. Jerebu kalau kawasan banyak pokok tak terasa sangat SA
    Abah dah expert memancing itu yg rezeki selalu ada
    Suka memberi lagi memang murah rezeki jadinya.

    ReplyDelete
  3. en.husband pun suka memancing...
    klu dapat ikan..biasanya dia x bawak balik..
    kalau ikan yang wife dia x makan laaa...
    klu talapia ke...baru dia bawak balik :)

    ReplyDelete
  4. Besaunya ikan tu...tapi sygnya tekak akak x leh nak telan ikan kolam..

    ReplyDelete
  5. aduh kak ikan keli ni potong kecik2 goreng garing2 pun sedap gilak!

    ReplyDelete
  6. besar nya ikan tu...memang teror mancing ni..Saya kalau ikan suka bakar ..kukus tak pernah buat..tak minat pun ye..

    ReplyDelete
  7. Uishh sdp ni d Bakar..nyum nyum punah diet akak hhehe

    ReplyDelete
  8. hb ai suka memancing.. tapi la ni kami mancing dalam peti sejuk umah abah je.. ekekeke.. sebab abah kaki pancing.. biasa kami pancing ikan jenahak je.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  9. Orang yang sabar jer mamapu bertahan menunggu umpan disambar ikan..

    ReplyDelete
  10. Bestnya..mkn ikan besarr..pancing sndiri lg..mmg lain feel dia kn kak..

    ReplyDelete
  11. Salam, perghhhh berbaloi betul dpt ikan besar haa~ belum tgk yg dah siap masak pun dah terliur ni, hahaha..

    ReplyDelete
  12. seronoknya mancing..sesekali bolehlah layan mancing ni..best tu dapat ikan besar..fresh pulak tu kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah