Friday, October 9, 2015

Buah Hati Baru....

Handphone Xiaomi Redmi Note 4G...

Dah berapa kali aku meroyan pasal handphone lama aku Samsung Note 2 rosak...aku nak blogging payah...macam-macam button x leh guna...so..amik keputusan beli handphone ni...pilihan terakhir selepas puas cari kat Sunway Pyramid..jumpa kat area Subang Jaya..area kedai Handphone yang Viral tu...tak ingat plak aku nama kedai tu...dengan budget RM800 dapat la aku memiliki Xiaomi Redmi Note 4G ni....

Lega rasa hati...cuma aku tak habis explore lagi la handphone ni....gambar memang sangat cantik...sharp je...kena pandai la guna application yang ada....


besar skit dari Samsung Note 2 aku 


Casing pun cantik dapat free masa ni...


aku dah update system yang terkini MIUI 6.7.1.0


Bila dah update kan....masalah plak aku x jumpa macam mana cara nak screenshot...alaaaa...sebelum ni boleh jer screenshot...la ni dah x leh...puas aku godek2...haih rasa nyesal plak update system dia...bukan apa..bila aku dah update gambar jadi cantik tuh...ntah mana aku nak cari cara nak screenshot...lantak la..malas aku nak pening-pening...jangan korang suruh aku screenshot apa2 dah la...

Berapa GB handphone aku ni...16gb, SD card aku tambah lagi 16gb , Kamera belakang 13 megapixel dan kamera depan 8 megapixel...yang lain-lain jangan ko tanya aku eh....tak reti aku nak belek de...ni pun aku buat entry sebab ramai antara korang nak tau aku guna hp apa dan kenapa gambar aku ambik macam bukan  dari kamera hp...

Siyes korang...aku takde DSLR...aku xde kamera canggih...camera digital aku pun aku dah lama tak guna...aku guna hp je...

Yang buat aku bengang...dah ada hp baru...Note 2 aku ni elok plak...dah tak rosak dah....eeee...bertambah-tambah geram aku dibuatnya..

Cuma sejak guna hp 4G ni kan...data aku cepat habih....4gb cepat betul habihnyaaaaa....

Huwaaaaaa....

20 comments:

  1. bestnya HP baru......yeahhh:)

    ReplyDelete
  2. Macam best je buah hati baru SA ni...berminat pulak rasanya... :)

    ReplyDelete
  3. assalamulaikum..bestnya dapat henpon baru..murni ni xpernah dapat henpon baru..asyik dapat yg 2nd hand jer dr cikabg..hihihi..

    ReplyDelete
  4. hai kak suria...samala henpon kita...welcome to xioami redmi note 4G

    ReplyDelete
  5. Apa2 brand pun x ksh..janji function ok..bole buat cal & beinternet..

    ReplyDelete
  6. haha..selalu macam tu, bila beli hat baru..yang lama dan2 elok..hangin je rasa..

    ReplyDelete
  7. kan hangin jer rasa bila yang benda lama kembali ok..

    ReplyDelete
  8. samalah kak.. harapkan camera hp je..hehehehe.. besar jugak range GB dia ye..note 8gb je kan

    ReplyDelete
  9. guna balik yang lama.. hehehe.. dah betul2 rosak baru guna yang baru tu.. ;)

    ReplyDelete
  10. mmg lawa ea gmbr dia... kawan zizie pun ada pakai phone ni gak..

    ReplyDelete
  11. sy pun stress kak ngan lenovo sy tu..dh brpa kali htr repair hukhuk..balingkannnngggg..beli nk beli phone mcm SA ni hukhuk

    ReplyDelete
  12. Kalau ada duit nak tukar buah hati selalu boleh aje SA
    Kakak tengok pun tertarik:)

    ReplyDelete
  13. okay dah ada yg baru, yg lama pon da ok balik kan..senang ar...bertuahnya badan.

    ReplyDelete
  14. bestnye dapat buah hati baru, jelessslah kaknoor

    ReplyDelete
  15. best nya HP baru.. kena explore fungsi2 dulu..hehe

    ReplyDelete
  16. Xiaomi gambar memang cantik. Kat opis ni ramai kawan pakai. Gambar cantik je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah