Thursday, October 15, 2015

Lombok....Aku Datang

Next Vacation Suriaamanda

Last aku pi Jakarta Februari awal tahun ni...next aku bakal ke Lombok minggu ke 2 November. Tak sabar nak pergi walau pada mulanya macam x berapa nak suka..tp tengok review dari kawan-kawan blogger macam menarik plak..aku nak cover Kuta Beach dan Gili Island. Cuma trip kali ni kami x pi ke Air Terjun yang cantik tu..alaaaaaa....ruginyaaa...itu la tarikan kan....

Jom tengok gambar 

Kredit gambar pada Corporate Affairs Team...


Peta Lombok


Kuta Beach


Perkampungan Sasak


Jayakarta Hotel..

Haih tak sabar aku nak explore Lombok plak...ada separuh kawan- kawan pergi katanya ok la..xde menarik sangat la...knowing aku yang lebih suka explore tempat orang dari shopping ini adalah saat yang di tunggu-tunggu...aku nak explore perkampungan Sasak dimana ini adalah perkampungan kaum Sasak yang Original dan masih mengamalkan adat istiadat mereka...

Nak tau kehebatan Lombok especially kepada kaum lelaki mereka?

Mereka dikatakan JANTAN apabila berjaya membawa lari anak dara orang sekiranya dah berkenan..

haaa...no wonder la lelaki Indonesia yang berasal dari Lombok yang berkerja di negara kita bawak lari anak dara Malaysia....

Itu memang adat mereka rupanya....

Menarik kan?

Ok..tunggu aku explore nanti eh.....

12 comments:

  1. wah..bila nak g tu kak? cantiknya tmpat dia..

    ReplyDelete
  2. p sana nanti jgn bawak lari lelaki lombok balik Malaysia plak...haghu mak pak depa cari nanti..huhu:-)

    ReplyDelete
  3. Sediakan dulu wang rupiahnya buk! hihi... jgn marah SA

    ReplyDelete
  4. err...takut plak tang JANTAN tu tpai lombok ade pantai warna pink tau kak! cuba google

    ReplyDelete
  5. Nak ole ole. Hahahhaa *Tak Malu betul :P

    ReplyDelete
  6. veveveee...tazzabar nak tengok gambar2 sa g lombok

    ReplyDelete
  7. ramai gak cakap pantai dekat lombok lagi cantik dari Bali...

    ReplyDelete
  8. Wah, pergi masa birthday Sha ! Teettt. Bagitau birthday kita pulak, hiks :p
    Tapi Lombok lebih canik dari Bali lah Kak SA. Lebih 'dara', hehe

    ReplyDelete
  9. nampak cantik..menarik. pernah tengok rakan dari indonesia kongsi gambar di lombok memang cantik

    ReplyDelete
  10. kat lombok banyak tempat menarik..pemandangan pun cantik..sesuailah untuk bercuti tenangkan fikiran kita kan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah