Friday, September 6, 2013

Open House Rumah Baru

Mula2 macam malas nak ikut adik ipar pi umah kawan dia..abah ajak pi umah kawan dia plak...aku plak x berapa gemar nak pi ..x nak kena soal macam2.. so ikut adik ipar laki bini pi Seremban 2..


Mengkagum tgok rumah org....giler cantik dia renovate...siap aquarium  Dalam umah bela Arowana ...


My bam bam di depan aquarium si Arowana


Ruang makan dalam rumah dia pun cantik... 


Aku suka langsir mcm ni..simple but elegant.. 


Ruang dapur.. mak oiiii....


Nak jugak mcm ni...besar...moden kontemporari....sumpah aku boleh lepak sini sepanjang hari


Ni ruang nak ke tingkat atas....

X sanggup aku naik atas tgok bilik diorg plak....adik ipar ckp cost utk renovate rumah ni RM300k....giler tul...ni la hasil kerja adik ipar aku...ye dia yg punya project renovation ni....
Puas hati aku tengok hasil kerja dia dan team sekerja... 
Ada yg nak hire adik ipar aku?
Meh aku boleh bg details...email aku ye...suriaamanda@yahoo.com
Pengeras x byk de...hihi..belanja steak je cukup....
Any comment?
Cantik x rumah ni?


21 comments:

  1. wow...
    cantik sangat rumah ni..
    dapur 2 paling syokk skali..
    besarrrr sangattt...

    ReplyDelete
  2. Cantik Giler sis..mmg sepadan la dgn kosnya..hehehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu fara...rumah akak tu pun x renovate lg...

      Delete
  3. haa rasa bertuah lak dpt sampai umah secantik nie kan eekkee

    wahh akk tgk pun kagum .. nak bela ikan ada aquarium kena rajin tukar air .. pandai jaga apa yg dimakan .. kalau dah buat cantik2 rugi kalau x jaga kan .. ;)

    rumah nie besar niee ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aquarium tu pun rega dia puluh ribu kak..tp ni jenis canggih x yah cuci2 de...dia ada alat apa ntah yg boleh auto clean if berlumut or kotor...so senang keja x yah nak fikir2..agak2 rosak panggil je maintenance company tu dtg repair...

      Delete
  4. Woww..memang cantikkk...suka3..:)

    ReplyDelete
  5. waaa kemain lawo umah dier siap ader bilt in akuarium tu...ruang makan dia lawo...best rumah dah lawo semangat sikit nak ngemas nak masak...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut rumah dah beso cenggini makin malas nak masak.hahaha...ye la sayang nak kotorkan dapur kan...

      Delete
  6. Renovate RM300K belum campur harga asal rumah...memang padan le, kalau xcantik juge ntah le. Berangan aje la nak dpt rumah mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA bersyukur dengan apa yang ada...nak lebih2 x mampu de..

      Delete
  7. 300K?? dok termenung jap..huhuhu...cantik dapur..dapur mcm tu semangat lah nak main masak2...

    ReplyDelete
  8. rumah besooo.. mmg besss.. syokk giler.. esp dapo tu.. tp kaler kicen kabinet n design dia sebijik la kat umah kite.. tp dapo kite sekangkang semut je lah. kuikuikui :D

    ReplyDelete
  9. padan dengan harga..nak cari 3K pun x bila boleh terkumpul... kalau 300k tunggu duit KWSP kot :D

    ReplyDelete
  10. mm cantik sgt..boleh berangan je la dpt rumah macam ni

    ReplyDelete
  11. Memang cantik kak SA. tapi cantik lagi nilai RM300k yang dilaburkan tu. Haha. Tak sanggup..

    ReplyDelete
  12. .:: Cantik!!! Puas hati kalo dpt kontraktor yang boleh padankan bajet & hasilnya yang superbbbbb!!! Nanti bole la hire ye... Good info!!! ;) ::.

    ReplyDelete
  13. kitchen kabinet dia superb!!! adui tak mampuuu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah