Thursday, September 19, 2013

Annual Beach Clean Up With The Bodyshop @ Thistle Resort PD

Event Kementerian Pelancongan dengan kerjasama The Body Shop di Thistle PD last week 14hb..
Teruja tengok keindahan resort ni yang dulu namanya Guoman Resort..x tau la kenapa dah tukar nama..lagi moden kot...dah banyak lagipun resort yang tukar nama kat PD..maybe ada Market Strategy la tu....

 cantik kan...besar luas kolam dia...
 amik gambar dari balcony je
 bilik mengadap swimming pool
 twin sharing room
 lemari la ni..x reti nak panggil apa..
 bilik air...
Leh tahan jugak harga kat sini untuk semalam..standard room jer RM300++..

 model untuk hari tu..
 lokasi event..
 one more photo with bunting...

event start seawal 7.30am..settle program dalam kul 10.30...macam biasa la collaboration event dengan The Body Shop dapat la door gift ni....
set penjagaan diri dari The Body Shop..

Jadi la dari xde kan...actually ini aktiviti tahunan The Body Shop dan kerjasama Kementerian Pelancongan, aktiviti mcm biasa la bersihkan persisir pantai...banyak gile sampah u olls...activity ni bagus bagi tujuan memelihara dan memulihara pantai2 kita...sapa lagi yang nak jaga kalau bukan kita kan...malu weh if pelancong databg kutuk pantai2 kita..x semestinya pantai la...actually kawasan2 tumpuan pelancong yang lain la..harus di jaga agar Imej negara kita bersih dan menjadi tumpuan pelancong...bukan kah khazanah negara kita yang paling indah di mata dunia?

Fikir fikirkan la....

Next entry...aktiviti clean up beach....


11 comments:

  1. Pertukaran nama resort ni selalunya sebab management ambil alih...especially resort2 kat area PD ni..mmg banyak yg kena ambik alih

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA punrasa macam tu...tp Thistle ni katanya 5 star..mcm x je..

      Delete
  2. jauh berbeza PD dulu dan sekarang , sekarang jauh lebih bersih...

    ReplyDelete
  3. Nak beli tu dah berapa hengget pulak ye dok...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasalnya..tp SA rasa kan mmg diorang buat door gift ni mana barang2 yang x laku dan x de org nak beli..semuanya kureng..hehehe..dah org bagi banayk citer plak kan..

      Delete
  4. mmg seronok ke thistle pd ni..kolamnya besar..tp kena pakai swimming suit utk mandi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..yg muslim ada baju renang untuk muslim kan..boleh je guna..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah