Tuesday, September 24, 2013

Tak Boleh Lupa...

KENAPA???
Tak boleh lupa keenakkan asam pedas Melaka masa pi rumah pak ngah kat Ayer Molek....sampai la ni teringat2 ni...nak masak x menjadi..x sama...agak2 kalau pinjam tangan orang2 Melaka menjadi x masak sama style mcm diorang?bab mengarut memang handal kan...hahahaha..

 asam pedas ikan siakap.....walla!!!
 ayam bakar yang hurmmmmmm.....terbau2 lagi kesedapannya...
ayam masak lemak cili api yang x luak sebab dah biasa makan...

Sangat2 heaven...3 kali bertambah...memang la carik nahas...bila baju x muat meroyan bagai kan.....
caner nak buat eh kasik displin skit...aku x caya de produk2 kurus ke...herbalife ke apa ke...aku memang x mampu nak displinkan diri aku amik menda2 tu..setakat minum kordels tu aku memang buat la...tang vit c aku rajin plak kan...hahahah..bukan apa aku malas nak kena selsema or batuk bagai..x larat aku de..masalahnya bila balik Seremban...nafsu makan menggila...if nafsu shopping x per la jugak kan....caner nak buat erk?


11 comments:

  1. amboiii lauk sedapnyeeee... nih mmg 3,4 tambah nih... haha.. deqla no problem kalo tmbh2... badan ssh gomok!

    ReplyDelete
  2. asam pedas siakap? xpenah dgr pon.hehehe

    ReplyDelete
  3. klu lauk sedap gitu mmg tak sedar nasi bertambah..
    selera kan

    ReplyDelete
  4. dah tgk kat FB ari tu..ni tgk lagi..sedapnya asam pedas melaka!

    ReplyDelete
  5. Hahhaaa...samerlah kita. Balik rumah mak semuanya jadi sedap!

    Akak tak pedulik sangat pasal berat badan yg naik tapi bila bawak kereta dada tu rasa menyesak bagai di tekan itu tanda2 awal kena kurangkan makan. Bukan pasal cantik pasal dah mula rasa tak selesa.

    ReplyDelete
  6. Asam pedas melaka mmg ada rasa yg unik.. Resepi lain dr yg lain..

    ReplyDelete
  7. ok lauk2 tu memang terbaekkkk.. fav jg tu.. kalau I balik melaka sure nak makan asam pedas.. slurrppp..
    Actually vitamin C tu ok lah sbb bkn ubat utk kurus, dia cuma supplement je..
    cuba control makan..kot2 bleh kurus ke???!!! ;P

    ReplyDelete
  8. Lebih suka masak lemak sebab dah biasa makan asam pedas bila tinggal kat area sepang/nilai nie.... hohoho

    ReplyDelete
  9. alamak semua lauk pauk sedap2 ni hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah