Wednesday, September 25, 2013

Sambal Udang Galah Gojes...


Sesungguhnya ini memang tidak adil...Ibu sikembar whatsaap aku gambar ni.....if korang la...sure nanges kan tgok keseksian Udang Galah ni...
ini masakan Pak Mertua adik aku tau...memang secret recipe dia ni dan xde orang boleh masak serupa macam dia masak...hanya guna bawang besar dan cili kering semata pas tu perasakan asam dan garam..letak belacan skit dan belacan harus belacan melaka tau..if guna belacan lain memang x jadi...
actually adik aku dah pandai buat dah sambal ni tp memang x serupa macam yang Pak Mertua dia masak...
Kejam....sangat2 kejam.....
Terliur Aku...dan terbayang2 ni......

13 comments:

  1. buat tom yam sedap.. besar2 udang.. pfffttt

    ReplyDelete
  2. udang dah lah my feveret..
    kalo ada org whatsapp kty gmbr udang ,harus ler kecur airliur..walupun dah kenyang , tetap boleh lagi sepinggan nasi kalo lauknya udang galah

    ReplyDelete
  3. Dah tu kenapa kejammmmm jugak ni...pfttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...ko dah abih pantang boleh kot makan udang nok

      Delete
  4. sedapnyaaa... kalau saya,konfem xpandai masak.. haha

    ReplyDelete
  5. Memang berselra tengok lauk macam ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Pergh.. Nasib dah kenyang.. Selamat.. Hehe

    ReplyDelete
  7. occay occay dah baca entri ni hari tu, tapi saja tak nak tengok sebab ai is jeles occcayyyyyy!!! huwaaa nak jugak!!!!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah