Tuesday, September 10, 2013

Hasrat Yang Hampa...


Lepas sarapan kami ke perkampungan nelayan...dengan hasrat yang menggunung tinggi nak pi cari hasil laut yang segar2...dulu masa duk sini Abah aku memang hari turun laut menjala, menjaring dan memukat...macam2 ada..kadang2 kami adik beradik ikut sekali cari kupang dan kepah...seronok sangat masa tu...perbelanjaan dapur jimat...siap boleh bat bisnes ikan masin lagi...
tapi sekarang bila dah berpindah ke Seremban ikut Abah bertukar tempat kerja..semua tu tinggal kenangan...

 air laut pasang...mendamaikan...sejuk mata memandang...
 boat nelayan yang masih tersadai...
 si comel aku ni...bab suruh posing pandai aje...
 anugerah terindah dalam hidup aku...
 nampak bot nelayan..tp xde plak bawak naik hasil
 cantik kan...bersih jer...
 dia ni memang x yah ckp la...mmg tau je nak pose mcm mana...

senyuman hampa jelas terpancar di wajah...

Memang kami rasa hampa sangat...xde apapun hasil laut...diorang suruh tunggu pukul 12..nelayan pulang dari laut dalam...alahai...tgok jam baru kul 9.30 am..
lagipun abah nak pi rumah pakcik kami MB NS, kazen kami bersanding...
so decide la balik jer...tp dalam perjalanan balik singgah pasar PD...dapat la beli 2-3 jenis ikan dan sayur...jadi la mengubat hati yang hampa...agak fresh jugak hasil kat pasar tu sebab mahal sikit...
at last hanya abah, mak dan dania je yang pergi kenduri rumah pakcik kami...aku dah malas sebab dah penat...hehehehe...ada je gambar dania capture rumah kazen kami tuh...kawen ngan mat salleh ko....
nanti2 aku update bab tuh eh...


3 comments:

  1. mmg bes kalo dpt beli hasil laut terus kan. sure fresh..

    ReplyDelete
  2. kalau beli cenggini boleh dapat murah sikitkan kan? dah tu ocnfirm2 freshh...

    ReplyDelete
  3. hurmm best kann kalau dpt.. fresh dari laut..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah