Wednesday, September 11, 2013

Lunch Semalam..


Aku  di landa penyakit malas sekarang...x tau la kenapa aku pemalas sgt nak masak bila dah sampai kat rumah...dalam pada berjanji pada diri sendiri nak start bawak bekal..lauk basah dah beli sayur2 dah ada..siap beli roti ngan peanut butter bagai..aku lak malas nak masak...x tau la knp...ntah berjangkit dari mana pun x tau la...

ni lunch aku semalam...


Mula2 order nasi goerng ikan masin...tp ikan masin xde plak...makanya tukar nasi goreng kampung..
boleh tahan la..aku add telur mata seketul..

RM5.00 ok la tuh buat orang malas mcm aku...
bila nak start masak and bawak bekal ni weh....apa nak jadi la kan...
ada kawan aku ckp...alahai...ko duk bujang je kot..x yah la nak jimat mana pun...eh helloooo...
sukati aku la kan...gaji aku bukan besar mana pun aku nak labur RM10 hari2...ko boleh la..ko ada laki boleh cover makan pakai ko...banyak bunyik plak...
mind your own words boleh?


22 comments:

  1. morning along..sedapnya lah ..buat perut kty lapau tau .

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning akak...la..yer ke...hehehe...memang sengaja pun..hahahaha

      Delete
  2. SUKA MAKAN TELUR MATA CAM TU, XGARAM, XLEMBIK SGT, SEDANG2..

    MASAK SENDIRI MEMANG JIMAT BANYAK, SY PN SELALU BWK BEKAL EVEN DAH KAWIN. MASAK TUK ANAK SUAMI SEKALI. BERKAT.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh..better bwak bekal..tp tu la..mood malas mmg melampau skrg

      Delete
  3. selalu kalau malas nak masak.masak goreng-goreng jer...dua tiga hai ni..duk menggoreng nasi goreng, bihun goreng, mee goreng...

    ReplyDelete
  4. mmmm sedap nya telor tu .. :) akak makan energy drink la untk trigger akak punya kerajinan tu ^_^

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. akak ni ada masa2 je Shaila..tp tu la..macam dah melekat dah virus ni..

      Delete
  6. memasak pun ada mood jugak tau noks...kalau tak dtg seru memasak, nak masak megi pun malas tau...hahaha...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ko dh abih pantang kan nok...dah bleh makan nasi goreng?hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. buleh..xde hal..bak mai RM5...nanti dah siap kasik postage guna pos laju..

      Delete
  9. Lyn pun selalu bawak bekal gak..
    boring dah mkn luar...

    ReplyDelete
  10. nmpk sedap je nasi goreng tu kak.. :)
    betul tu kak.. bujang ke, tak bujang ke, kalau hari2 melabur kat kedai, apa yang tinggal kan..
    sy pun kalau blh bawak bekal, sy bawak. tp kalau still lapar, baru beli roti ke apa..

    ReplyDelete
  11. sdpnye..dah lama x mkn nasi goreng kg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..if deqla dekat..dah lama ajak makan sama...

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah