Monday, September 9, 2013

Dah bayar dah...


alhamdulillah...dah bayar dah broadband...sejak si bongsu ni balik senang hidup..x yah nak guna data hp sangat..but selalu habih jugak data usage tu...nama je guna smartphone..tp data usage aku subscribe cuma 3gb je...tahan la untuk 3 minggu...itupun kalau x banyak update guna blog...selalunya banyak coz laptop kat Seremban..kadang2 jer bawak ke KL...

 Broadband dia sekarang aku dah amik alih...RM68 hengget sebulan...dia pun dah x guna dah...
untuk bulan ni dah bayar dah...senang rupanya bayar guna kiosk ni..nampak nau aku x reti..

selalunya bagi jer dia duit dan dia yang settlekan pi bayar...senang u olls rupanya guna kiosk maxis ni..senang hidup x nyah nak beratur amik nombor ke kan...
aku ni mana pernah pi maxis centre...bil aku pun bagi kat cik abg tu jer suh dia bayarkan sebab amik family plan under his name kan...so whatever bil apa semua atas nama dia..aku bayar je bila dia dah inform how much my bill for the month...nak suruh bayarkan?
ish...belum kawen so bayar sendiri okeh...hahaha...


18 comments:

  1. Kakcik pun kadangkala tak tahu nak manfaatkan kemudahan yang ada...

    ReplyDelete
  2. tak tahu jugak boleh bayar kat machine atm

    ReplyDelete
  3. Sekarang ni semua serba mudah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang serba mudah...tp kita yang x manfaatkan...

      Delete
  4. Kty pernah ler bayar pakai mesin , rasanya 2x je ,selalu bayar online cimb clicks

    ReplyDelete
  5. kenapa tak bayar online , rasanya lebih mudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA xde M2U..hahahaha....kalau ada confirm settle cepat duit gaji...

      Delete
  6. betul kak sekarang semuanya mudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...mmg mudah...sampaix reti nk guna...

      Delete
  7. selalu byr online jer, senang. tak yah nak queue..
    tapi tak guna broadband maxis ni.. lembab..
    guna unifi jer terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seremban belum ada unifi la lyn..especially area rumah along..

      Delete
  8. canggih ekk skang..sy pun tak tau sgt..selalu byr pkai maybank2u je

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA lg best....m2u ada tp x guna pun...hihihi...

      Delete
  9. Memang mudah untuk bayar pembayaran. Saya selalu buat pembayaran melalui online banking.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah