Monday, September 30, 2013

Prepareration Birthday Dania


Penat x terkira bila buat jamuan, walau simple aje tapi memang cukup penat...alhamdulillah biar pun x ramai yang datang tp amat meriah..special thanks to jiran tetangga, kawan2 dan sedara mara yang sudi hadir,
yang bawak hadiah pun thank you so much..

 goodie bag dah macam orang bertunang/kahwin dah..
 Rendang Uwan masak
 hirisan timun untuk tauhu sumbat
 tauhu kering untuk mee kari
 kerang untuk mee kari
 hirisan cili besar untuk mee kari
 petai untuk sambal petai
 bahan2 mee kari
 tauhu sumbat

 dah siap dah...
 rendang ayam
 sambal tumis petai ikan bilis
 tauhu sumbat
 telur rebus
 sayur untuk mee kari
 pulut kuning
 kari untuk mee kari...
the cake...

semua yang di rancang menjadi...cake permintaan pun dapat ditunaikan..alhamdulillah..cuma ramai yg x hadir, mak lang sekeluarga x dapat datang sbb mak lang warded,ayah dan umi dia x dapat datang..
sedih plak dia...tp xper la..at least boleh tahan la yang datang..penuh rumah sekali serbu...ingat xde yang datang so potong kek awal skit..lepas dah potong cake...baru ramai budak2 sampai...x per la...at least ramai yang habiskan cake besor dia tuh....


8 comments:

  1. sedapnya menu2 esp mee kari..
    kenapa tak ambik gmbr Nia potong cake???

    ReplyDelete
  2. Penat tp seronok dan puas ati kan SA bila dpt jamu tetamu yg dtg. Wlupun 1001 keja nk kena siapkan sblm jamuan..

    ReplyDelete
  3. Puput kuning tak tinggal! sama macam rumah kakak.
    Mee kari mesti licin nampak menggoda kalbu kuahnya:)

    ReplyDelete
  4. Meriah nampaknya SA. Menu pun menarik ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah