Wednesday, September 18, 2013

Cross word Puzzle


Aku ada belikan dania sebuah buku yang kesemuanya ada cross word puzzle..ada yang susah dan ada yang senang...kadang2 aku pun x jumpa ayat yang ada dalam puzzle tuh...
cross word puzzle ni sangat2 bagus untuk minda anak2 yer korang...bukan setakat mencari jer perkataan2 yang tersembunyi dalam puzzle tuh tetapi ia melatih minda anak2 kita untuk terus berusaha sampai berjaya...
practice make perfect kan...tp Dania ni cepat mengalah...cepat stress...nak kena sama2 buat dengan dia baru dia ok...baru la terbuka minda dia..baru la jumpa ayat2 tersembunyi tu..siap complain..kenapa orang yang buat buku/cross word puzzle ni suka terbalik2 kan perkataan...aduhaiiiii...if x terbalikkan x thrill la nak oiii.....

 gigih mencari perkataan...

Seronok tau aktiviti ni...bila lepak berdua dengan dia join sekali...bagi sokongan..xde yang melayan sampai ke sudah dia x jumpa..budak2 sebenarnya perlukan perhatian orang dewasa..nak2 macam Dania ni..weekend jer jumpa aku kan..so memang dah macam2 aktiviti buat tiap kali aku balik...paling suka tgok dia melukis..memang menjadi jer..ni dah complain xde novel nak baca..semua novel dia dah abih dah...x per la..tgok la nanti..hujung bulan ni birthday dia kan...ingat nak belikan aje novel banyak sikit..buat stok untuk dia di waktu senggang...


14 comments:

  1. ini salah satu favourite aunty juga ni... hurmm..pelan2 kayuh nak baca entri2 yang ada kat sini sebenarnya, bila pink panther ada macam ni lah gayanya...payah sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ker auntie..so boleh la layan dania after this..mama sibuk nak masak..

      Delete
  2. Aktiviti bagus untuk mengaktifkan minda!

    ReplyDelete
  3. klu crossword munna pun suka bila dah jumpa mmg rasa happy sgt... masa dengan anak2 mmg masa paling berharga buat kita sebagai seorg ibu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi x jumpa words tu selagi tu nak cari dan x puas hati kan..

      Delete
  4. bgusnya ank akk ni.. rajin membaca.. :) bestnya buku puzzle tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang suka buku la mimie...actually jangkit ngan mama dia gak ni..mmg minat..

      Delete
  5. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)


    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog x seberapa jer ni u...thanks drop here...

      Delete
  6. haa..tu ari kita pun beli masa pesta buku.. pastu.. salu ngelat.. tgk jawapan. ahaha.. sbb beli yg tahap 'advance'.. advance la sgt kan.. padan muka.. hahahaha

    ReplyDelete
  7. dulu anak buah ada bw balik
    pas2 dia tertinggal kat umah
    so k.el yg giler dok main mende ni..haha

    ReplyDelete
  8. dulu beli gak buku.. sampai dah habis dah kitorang lenjan buat..
    sekrg buat kat ipad plak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah