Thursday, September 5, 2013

Mee Rojak Ibrahim Kuala Pilah..


Banyaknya aku hutang entry kan...ni la masalahnya bila blogging guna hp...
Bukan xde laptop...ada jer adik aku punya...tp bila balik Seremban mmg aku malas nak buka laptop...ada byk citer bab open house x settle lg....bz plak lately ni....

Meh la aku citer pasal rojak popular Kuala Pilah ni...rojak Berahim or rojak Ibrahim...
Rata2 orang Kuala Pilah tau la ni....rupanya diorang buat jugak katering luar...
Aku baru tau...sebab nak buat birthday dania kan....ingat nk tempah rojak ni je....tp mak mcm x setuju plak...hihihi....suh berjimat katanya kan....serba serbi harga dah naik...
Tp aku nak gak kongsi ngan korang....


Antara mak nenek rojak ni....aku suka amik kuih byk2 sebab sedap dan rangup.... 


Haaaaa....ni plak kuahnya....x manis sgt....lemak2 je....
If nak pedas dia bg hirisan cili hijau besar....ada tauge dan tauhu jugak...
Aku sempat interview brader tu...berapa minimun order yg dia sediakan if aku nak amik...
Kalau amik untuk 50 kepala...dia bungkuskan dan self pick up...if nk mcm ni katering...minimum order 100 kepala...
Harga dia akan bg bila aku setuju dan confirm nak amik la....

Aku sedang berkira2 ni....nak amik mcm ni ke atau nk masak2 sendiri...

Kawan2 area Seremban kalau nak cuba boleh la call brader ni...

0122642649 Abu Bakar...

Kedai diorang ni terletak di area pasar besar kuala pilah...betul bersebelahan pasar tu...
Org sana panggil medan mara....mcm tu la bunyinya...

Mana la Tau kalau2 nak buat majlis hari lahir ke...
Doa selamatke...
Rojak ni sedap...mmg aku gerenti dan rekomen kat korang...



21 comments:

  1. memang fofular rojak nie. ayah kalo balek kg mesti nak beli roajk pilah nie. slamat la duduk dekat je. kat jempol, kalo mengidam pon takde masalah nak g beli. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak pak brahim dh xde...anak2 dia yg meneruskan perniagaan beliau...

      Delete
  2. Uissss. Dokek bonar dah tu ngan umah mak. Sok2 kalo nak buat majlis lg, blh la rojer2 pak brahim ni kan.

    Tapiii....mak kureng suka mkn mee rojak!! AaAAaaAaaa..acaner tuh? He he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dokek ko...pak brahim dh meninggal..anak2 dia je meniaga ni...hihihi. .ala...bwk la pokcik pi mkn...

      Delete
  3. Eh Zan..cer bg specifik sket kat mana kedai pakcik brahim ni. Mana nak tau..wlupun mak tak suka mkn mee rojak ni, kot2 la laki mak nak try rasa. Leh bwk dia pi cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai dia kat pasar kuala pilah tu...kedai biasa2 je mak....org panggil medan mara kuala pilah...betul2 dekat ngan pasar kuala pilah tu...kat biz card xde alamat plak...

      Delete
  4. Rojak pilah orng sini pnggil...:-)
    Slalu mknnya bila pgi pilah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...rojak pilah..SA if balik pilah mmg selalu pi mkn kat kedai dia tu..

      Delete
  5. sedap la sis
    rasa mcm nak mkn je
    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yumida kalau dekat dh lama pi bwk mkn...

      Delete
  6. kekadang order lagi senang kan.
    jimat tenaga..
    sedap nyew rojak..
    hari ni dah 2 entry kawan2 sebut rojak

    :)

    ReplyDelete
  7. Wah.. Leh terai nihnklu g k.pilah..

    ReplyDelete
  8. Sedapnya tgk..kalau sampai sana boleh la try jugak..;)

    ReplyDelete
  9. Kalau tak manis kira sedap la tu. haha

    ReplyDelete
  10. Ok jg tu SA, buat tambah2 menu selain masak menu lain utk birthday Dania nnt kann...

    ReplyDelete
  11. assalam sis,
    kedai ni tutup hari apa & niaga sampai pukul berapa?....kalau tau, tlg kongsi info ya, tk.

    ReplyDelete
  12. assalam sis,na mintak pendapat nie...klu wat kajian brkaitan rojak nie ok x???agk2nya anak2 pkcik ibrahim nie tau x brkaitan dengan resipi rojak nie.

    ReplyDelete
  13. assalam sis,na mintak pendapat boleh??klu saye na wat kajian berkaitan rojak mee nie asenye anak2 pkcik ibrahim nie tau x???isau laa saye

    ReplyDelete
  14. Kodai wan ese ni omak ese kojo kek situ

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah