Thursday, September 19, 2013

Beach Clean Up


Tak lama lepas tu acara membersihkan pantai pun start...dari hujung pantai ke hujung yang lagi satu..(susah plak aku nak explain)
segala jenis sampah semua di kutip...

 student mana ntah dah lupa la..
 jom...kutip sampah..jgn malas.. 
 semua focus bersihkan pantai
 bukan kat persisir pantai jer..tp kawasan2 terdekat pun diorang pi kutip sampah..
 semua bahan2 / sampah sarap tuh masukkan dalam plastik sampah ye..
 keselamatan harus dijaga ..pakai sarung tangan..mana tau ada kaca ke duri ke..
 hasil program ni...punya la banyak sampah kat tepi2 pantai...sapa nak disalahkan ni...
see..hasil dari sikap x bertanggungjawab segelintir pengunjung kan..

Selepas jamuan dan penyampaian cenderahati

Program tamat pada pukul 11.30am..masa untuk check out dan pulang semula ke Seremban..
kejap je pun event ni...
pada pendapat aku aktiviti mcm ni harus diadakan selalu, ianya bagi memupuk kesedaran orang ramai tentang perlunya menjaga kebersihan dan mengekalkan keindahan khazanah alam ni...
if x terjaga..apa je yang kita nak tinggalkan untuk tatapan generasi kita kan?
Fikir2kan la....


4 comments:

  1. Replies
    1. kan....dapat lepak dari pagi sampai petang kan best..

      Delete
  2. wah bagusnye
    amalkan budaya membuang sampah di tempat yg sepatutnya kan
    kat beach mmg ramai plastik yg jemur bdn bwh matahari..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah