Tuesday, August 26, 2014

Mata Kucing Kampung

Hi korang...
Pernah makan buah mata kucing kampung x? Mustahil x pernah kan...aku sebenarnya suka sgt dengan buah ni...tp x boleh nak mkn banyak...buah ni kawan opis yg bawak..dengan tangkai2 sekali dia bwk td...actually kat opis baru ni macam2 makanan diorang bawak tau..makan sama2 dah macam adik beradik dh..


Sedap....manis..Buah mata kucing kampung x sama dengan yg di jual yg kat pasar mlm or kedai2 buah tu ye...yg kampung ni buahnya kecik comel je....

Yang ni dh aku cerai2kan letak dlm bekas...basuh dulu baru makan...

Cuma aku memang x leh makan banyak buah ni...buah yg Longan tu pun x leh makan byk even aku suka sgt2...sebabnya nanti aku cepat batuk...bila dh batuk...aku akan semput...
Bila dh semput aku akan demam dan hospitalize...x nak la mc lg...aku nak sihat dan nak kekalkan reputasi....poyo je ayat...ye tak...
Nak berjaya semua kena jaga...ye x...


14 comments:

  1. sdapnya buah mata kucing..yg kg punya tak pernah makan lagi..:)

    ReplyDelete
  2. owh..matakucing kampung x sama ye dgn y biasa jual kat psr tu?

    ReplyDelete
  3. Buah longan rupanya..hihi..
    Ingat buah mata kucing macam mana

    ReplyDelete
  4. jangan makan banyak2 sangat kak long... hu hu hu, nanti karang semput...

    ReplyDelete
  5. sedapnya..suka sangat makan buah mata kucing ni..dah lama tak makan.

    ReplyDelete
  6. mata kucing kat kg umah sue pun ada, kecik dan kurang manis..

    ReplyDelete
  7. Favourite farah nie.. baru semalam makan..hehehe

    ReplyDelete
  8. Mata kucing kampung ni selalunya isi dia nipis je. Biji yang tebal kemain.

    ReplyDelete
  9. sedapnya..buah ni takleh makan banyak mcm akak cakap..boleh dapat batuk pulak kan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah