Sunday, August 3, 2014

Tesco Sales Drop!!

Selalu mmg aku shopping barang dapur kat Tesco..  lately mmg jarang sbb aku buat perbandingan harga.. so bantai shopping kat Econsave jerk...baru2 ni terbaca tentang tesco sebenarnya support Israel....wah...ini dh lebih...tp aku x tahu kesahihan kisah Tesco ni...so dapatinfo melalui sumber2 dipercayai....ini la yg mampu aku kongsi disini....


Email reply dari Pihak Tesco


Kita tunggu la keputusan mcm mn eh kes Tesco ni....diorg nak update dan dapatkan nasihat Kerajaan berkenaan isu ni kan. .

Macam2 hal dh sekarang...byk restaurant2 terkenal yg lengang akibat di boikot....
Confirm mereka mengalami banyak kerugian....




17 comments:

  1. Tu Tesco UK rasanya tu SA. Tesco dekat Malaysia tak tahu la apa ceritakan.

    ReplyDelete
  2. hiss! baikot ..tak payah lah pergi kat sana..senang2 saja mereka membunuh orang..ganas tul.

    ReplyDelete
  3. banyak pilihan lain..Giant, Mydin, Econsave, Speedmart, kedai pak ali, kedai ah meng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pun dh start boycott. ..Econsave jd pilihan

      Delete
  4. kesan tidak langsung..pekerja adalah rakyat Malaysia..mereka bakal hilang pekerjaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar kesannya mereka hilang pekerjaan tp mereka berpeluang mencari peluang pekerjaan lain...yg mati kena bedil? Yg hilang family, suami dan anak2? Xde peluang langsung mereka nak hidup aman mcm kita...kan?

      Delete
    2. Suke reply SA! Tapi xde butang LIKE kat sini... Hehe

      Delete
  5. Saya selalu shopping sana sebab mudah... now ke Ong Tai Kim balik la hahhaha

    ReplyDelete
  6. oh my tesco......

    heheeheheee...

    pasni kna pelan-2 jauhkan diri dari tesco....

    huuuwaaaa.........

    ReplyDelete
  7. kesian kt pkerja dia jer la..huhu

    ReplyDelete
  8. Saya pun baru nak start... Sejak pindah ni, memang slalu beli groceries kt situ... Sebab die yg paling dekat... Tp skrg xmo dah.. Rela pergi jauh sket :)

    ReplyDelete
  9. Dengarnya Jumaat ni dorang nak boycott McD..
    skrg shopping groceries kat Giant je.. Tesco dah lah mahal..

    ReplyDelete
  10. sy dh lme xshopping kt tesco...shopping kt mydin s2 je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah