Friday, August 22, 2014

Udang Kara a.k.a Lobster.....



Hi korang...

Pernah makan Lobster x? 
For sure ada yang dah pernah makan...lobster ni antara soecies udang yang mahal ya rabbi kan? X terjangkau dek akal kenapa mahal giler...maybe sebab sukar untuk menangkap lobster...maybe sebab habitatnya yang jauh entah brrapa batu nautika kan....
If x salah aku lobster ni banyak di perairan sabah...correct me If im wrong...dan harga mmg la mahal...kan?

Kalau best kalau preggy kan...leh mintak nak makan lobster...hahahahaha....mati kena sepak ngan laki...eh...x kan nak sepak plak kan...orang mengidam bukan tentu...bukan specific item jer yang dia nak...ngeh..ngeh...ngeh....ntah ada peluang ke x preggy lagi....

Kan KL ni mahal kan Lobster...sekor jatuh beratus2.....

Betul x orang Sabah?

Yumida?

Mia Kassim?

23 comments:

  1. Lobster.. eemm.. dak Kakak cukup suka.. tapi biasanya kalau beli mesti hantar ke rumah MIL.. ;)

    ReplyDelete
  2. ehh, lobster? first time dengar. mesti sdap ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lobster antara udang termahal...especially kat hotel

      Delete
  3. X pernah rasa lg lobster..mcm sedap je...

    ReplyDelete
  4. dulu ada pernah merasa kat rumah cikgu. masa raya ketiga kut kalau tak silap. sedappp ya ampun kak oi. haha. sekor tak cukup.

    ReplyDelete
  5. tak pernah beli sebab mahal..tapi masa kecik2 dulu,ayah pi memancing..dapat sekor lobster besar.tu lah first time mkn lobster..hehe

    ReplyDelete
  6. Tak pernah makan kwot.. mahal ye .__.

    ReplyDelete
  7. besooonyer..
    mmg puas hati la...

    ReplyDelete
  8. Tak oernah makan weyyyy lokster ke lobbbessster ke hahaha ...
    Harga mahal sungguh ...

    ReplyDelete
  9. Nak makan kena pikir dulu ni sebab harga dia ...Bukan takleh makan bukan tak mampu tapi tetiba makan tak sodappp tak kena ngan citarasa mcm membazir jer duit hehe

    ReplyDelete
  10. Dok sabah mmg untung lah dpt nikmati udang nih.. Kt kl mmg telan air liur je lah.. Budjet tggi gak tuh nk.mkn lobster..

    ReplyDelete
  11. Belum pernah makan lagi. Tengok je. Nak order pun tak berani. Haha.

    ReplyDelete
  12. tak pernah makan lagi..mudah mudahan ade rezeki nak rasa..aminn

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah