Tuesday, August 12, 2014

Bekalan untuk Hari ini

Tak payah nak fikir apa2...tgh boikot sana sini ni...pilihan bak makan xde sgt...harga makanan makin lama makin mahal...setelah berbincang dengan ahli2 mesyuarat tingkap makanya aku mengambil keputusan untuk bawak bekal start from today...

So masak ala2 simple campak2 sudah....


Ayam goreng berlada


Sayur brocolli sos tiram...

Gigih bagun kul 6am nak goreng sayur...masak nasi... ayam berlada tu dh goreng awal2 malam td...
Macam ni la hidup di perantauan...x reti masak mmg nasib la

Giler sakit hati bila beli makan sikit je cecah RM 8
Stress mak jemah....


20 comments:

  1. Replies
    1. Kerja di perantauan mcm ni la nasibnya mama kaori

      Delete
  2. thumbs up..lebih jimat, lebih sedap...yg pasti bersih dan halal giteww...

    ReplyDelete
  3. masak sendiri puas hati kan. dah tentu kene tekak kita
    ni beli mahal2 pastu kalau tak sedap, memang la sakit hati

    ReplyDelete
  4. kannnn.. lagi puas ati kalau masak sendiri.
    lauk yg di jual kat luar tu pn sama je.. tp harga melampau-lampau

    ReplyDelete
  5. Sedapnya... Sy msk tapi tak suka bawa bekal..

    ReplyDelete
  6. masak sendiri lagi puas ati tapi tula kadang2 tu tak sempat + malas..huhu

    ReplyDelete
  7. rajin memasak jimat wang, berkenan la ayam bercili u tu.

    ReplyDelete
  8. Gigih akak masak pagi2.. kalau farah mmg tak sempat la akak.. nk ke tempat kerja pUn ambik masa sejam.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. masak sendiri lagi puas hati kan :)

    ReplyDelete
  10. kak, mmg kita kena pandai-pandai la sebenarnya nak hidup kan, sakit hati tau bila makan macam ditindas pulak, good job kak, bawak bekal boleh menyimpan selalu :)

    ReplyDelete
  11. Masak sendiri lg jimat..sedap pon sedapp

    ReplyDelete
  12. lagi kenyang dan puas hati makan masakan sendiri kan kak..jimat pun jimat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah