Tuesday, August 5, 2014

Aku Bukan Retis ~ Suriaamanda

Hey...ini bukan entry nak tunjuk hebat...jauh lagi nak membangga diri...apatah lagi riak....aku dah kongsikan kat FB...ekceli ingat xde la kuar ke ape pasal ni sbb aku betul2 terlupa...interview pun sekejap je...gambar pun wartawan yang pilih...mmg x letak harapan la...tup2 wartawan update kat FB....terus......laaa...dh up citer ni rupanya..perasaan aku? Bangga dan lega sebab aku dh luahkan segala yg aku nak luahkan dalam artikel tu...

Sedikit pengalaman sebagai ibu tunggal dan status yg aku pegang selama 9 tahun ni...
Aku just nak betulkan pandangan masyarakat luar sana yg lebih negative dari positif terhadap kami yang bergelar ibu tunggal...eh...ada ke? Ada u olls...even dalam dunia blog ni pun ada...aku just nak masyarakat luar tau susah payah menjadi ibu tunggal...x semua ibu tunggal jahat...segelintir yang terpesong habis rosak ibu2 tunggal yang lain...bukan kehendak kami dapat status ni tau...

So cerita dah up dalam Majalah Mingguan Wanita keluaran minggu ni.....


Front page Aaron Aziz dan family


Kisah aku dalam column ibu tunggal

Special thanks to Akmar MW dan insan2 terlibat rekemenkan aku..blogger Farisya Anastasia...alahai xde plak link dia...sokongan padu dari blogger Bro Framestone...galakkan dan sokongan kawan akhirnya buat aku terbuka hati nak share....
Bertubi2 komen aku dapat di FB...semua berikan semangat dan paling x sangka isteri kepada ex husband aku pun turut tinggalkan komen...siapa?...korang tgok la sendiri kat FB aku tu nanti...hihihi...

Kepada yang dah beli majalah dan dah baca sedikit pengalaman aku tu...terima kasih...
Harap2 korang dapat terima aku sbg kawan blogger korang...aku bukan sesiapa...xde pun niat nak glamour atau sebaliknya...cuma aku hanya berkongsi pengalaman selama 9 tahun bergelar ibu tunggal...aku masih lagi berusaha untuk kejayaan dan masih merangkak2 berusaha untuk menjadi yang terbaik dimata anak, abah mak dan keluarga serta rakan2...Insyaallah ..moga allah terus berikan aku kekuatan....Amin.....

Semangat serta sokongan yang korang semua berikan didahulukan dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga...


74 comments:

  1. Sebak dan terharu....bangga dpt berkawan dgn SA....cuma belum ada jodoh utk kita bersua 4 pasang anak mata...go SA go...awesome woman and mom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Julia..appreciate sgt2 sokongan yang diberikan....insyaallah nanti kita jumpa ye....boleh je hang out sama2

      Delete
  2. wow...majalah wanita ek...nak beli nanti...nak baca kisah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mingguan wanita dik...nanti beli eh...

      Delete
  3. Kegigihan seorang ibu tunggal tu yg amat membanggakan Suria.. akak tak sangka pun Suria seorang ibu tunggal.. teruskan kehidupan dengan positif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 9 tahun SA brrgelar ibu tunggal kak...mn yg tau mmg tau la...hihihi...thanks akak atas doa...

      Delete
  4. bagus sis,, buktikan kite pmpuan x lemah :-) moga sis dan anak bahagia selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terina kasih Mila...thanks atas doa....amin...

      Delete
  5. hati kena kuat ni, SA..tak semua mampu hadapi sorang2..tahniah!!..

    ReplyDelete
  6. nak beli majalah ni demi along heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...sabar je la....ok nanti baca eh...

      Delete
  7. semoga along dan anak,akan terus tabah dan berjaya..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. ..amin....mudah2an makbul semua doa...

      Delete
  8. semoga tabah menghadapi ujian ini..apapun jgn sesekali lemah dengan kata2 org luar..yakinlah bahawa masih ada yang menyokong dari belakang..apapun dekatkan diri pada Allah..mohon kekuatan pada diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah. .terima kasih atas sokongan..really appreciated

      Delete
  9. wah hebatlah..bagaimana nak masuk dalam majalah tu ya...hehehe salam kenal blog borneo...

    ReplyDelete
  10. Kelas kakak!!!! Tak kira, retis tak retis.. jadi kuar Magazine... tau tak yang Majalah Mingguan Wanita ni adalah Majalah terlaris di Malaysia????? Kakak hebat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk...sabar2....hihihi.....yer ke...akak jarang beli la dik...lepas ni kena ka selalu beli....mn tau ada gambar blogger lain plak...

      Delete
  11. Awak memang seorang yg hebat...kalau saya mesti x kuat...moga terus tabah dan bahagia bersama anak...nanti nk beli la...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punca perceraian tu byk...tp kalau brrcerai mati....confirm SA x kuat kot....

      Delete
    2. Thsnks dear.....jgn ya beli eh

      Delete
  12. chaiyok..chaiyok kak...Memang tak dinafikan ibu tunggal memang mempunyai banyak cabaran...Semoga akak kekal bahagia bersama keluarga tersayang...amin!!!

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. hebat dan terus tabah. orang yg kuat saja akan diuji.

    ReplyDelete
  14. tahniah.. :) semoga terus berjaya...

    ReplyDelete
  15. Huyooooooo... dah jadi retis ni...ekekekekeke.. :D

    ReplyDelete
  16. tahniah kak..seronoknya dapat masuk majalah tambahan berkongsi pengalaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks adik. ..itu la niat akak setuju di interview

      Delete
  17. salute, tu la kan bak kata pepatah, kerana nila setitik..rosak susu sebelanga. tapi la ni orang dah semakin respek dengan ibu tunggal. tapi tak dapat la I nak baca kolumn tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal kan...u dekat sgt la dear...

      Delete
  18. TERBAIK !!!!!!!!!!!!! ..wah wah wah Dania pon aderrr comel

    ReplyDelete
  19. Lya singgah sini menabung Waku Doki untuk SA

    ReplyDelete
  20. tahniah..bukan senang dpt masuk majalah,kongsi pengalaman macam ni..semoga jadi inspirasi buat ibu2 tunggal lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear...hidup tetap harus diterusksn...betul x?

      Delete
  21. tahniahhh... eh yg mana 1 ye isteri ex husband akak? nk baca dia komen apa kat fb tu. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq deqla....opps itu cer cari sendiri...

      Delete
  22. Moga perkongsian cerita akak dapat memberikan semangat kepada mereka yang berada di dalam situasi yang sama.. blogger retis ni :)

    ReplyDelete
  23. tahniah..semoga terus success dalam kehidupan..=)

    ReplyDelete
  24. terharu baca tajuk dalam majalah tu..
    stay strong ya SA..

    ReplyDelete
  25. Memang sangat2 kuat semangat akak..Keep strong dear..semoga akak sentiasa dipermudahkan dalam apa jua urusan hidup dan membesarkan anak..insyaAllah... :)

    ReplyDelete
  26. Terharu baca kisah akak.. semoga akak terus tabah k..=D

    ReplyDelete
  27. Ya Allaahh.. Kene beli ni.. Walaupun dah lama tak beli magazine... Hehe

    Tabah ye SA... Tak tau pun SA ibu tunggal rupenye....

    ReplyDelete
  28. Alahai sis.. baru je beli MW tapi tak perasan pulak beli keluaran yang lepas... apa pun stay strong sis..

    ReplyDelete
  29. Tabik SA ..... bukan semua boleh harungi hidup sorang2 kan .... semoga tabah selalu :)

    ReplyDelete
  30. salam aidilfitri. hee maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  31. Tahniah SA... kongsi pengalaman dan kisah hidup....

    ReplyDelete
  32. lor...ada belek-2 majalah wanita senin lepas...tapi bab resepi jea...hahahahaaa...pasni nak kna belek lebih lagi... eh kak...nape saya tak leh tgk post kat fb akak?ke akak listkan saya kat district person?? =(

    ReplyDelete
  33. Wah SA. SIap isteri ex husband pun ada dalam fb tu ye.

    ReplyDelete
  34. Be strong akak!
    Kagum sangat dengan golongan ibu tunggal yang independent dalam menguruskan kehidupan seharian... :)

    ReplyDelete
  35. be strong kak...bkn semua ibu tunggal.itu jahat..sy xsuke fikiran org yg suke cakap ibu tunggal nih nak nak yg bcerai hidup,dorg cop jahat la apelah...

    ReplyDelete
  36. tak sempa nak beli..sob sob..T_T ..tabah ye akak..

    ReplyDelete
  37. baru nmpak entry ni.. u r definitely a strong woman, seb Allah tak kan uji hambanya kalau hamba itu tak mampu nak hadapinya.. saya pn ada a few friends yg dh bergelar ibu tunggal masa umur tak smpai 30 pn lagi. Awal2 memg nmpak susah, tpi insya allah.. berkat kesabaran n percaya pd Allah confirm boleh buat. so, Suria Amanda.. fighting!!!! =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  38. baru tau akk ni ibu tunggal. tengok blog akk mcm akk ni happy go lucky n peramah je.. semoga akk tabah dan dipertemukan dgn jodoh yg lebih baik..ameen :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah