Monday, August 18, 2014

Sling Bag Frozen...


Fenomena Frozen melanda anak2 kecik seantero dunia kan....ada yang berangan2 nak jadi princess Elsa...ada yang berangan2 sambil sikat2 rambut konon2 puteri...dan ada yang dah hafal lagu tema Frozen ni....siapakah yang berangan2 tuh?sapa lagi kalau bukan 3 orang puteri yang membesar kesayangan aku...Dania, Adeliya dan Aressa...belum lagi 2 orang yang masih baby tu membesar...Qhaira dan Dhia....aduhai....pening2 kami mak2 diorang....

Kali ni aku terpaksa beli 3 sling bag ni...x boleh beli satu dah...kena beli 3...kalau beli untuk kakak Dania untuk adik kembar kena ada...kalau xde memang berebut rebut...nangis guling2...ini kenyataan ok bila si kembar berebutkan batwing blouse kakak last 2 weeks....hoi...rimas aku bila diorang berebut...nasib baik x koyak....

Moral of the story...kena la beli 3 sekaligus...tp yang ada gambar frozen jer la...xde kalu x kisah...xde nak berebut sangat...ni la bila ada anak2 perempuan tgh membesar dan dah pandai nakkan sesuatu...if baby boy ok kot....ke sama jugak? 

jom kongsi pengalaman korang yang ada anak2 kecik yang tengah membesar....mesti sweet....kongsi kat ruangan komen eh...

14 comments:

  1. ahahahaha samela nasib kita kak. Kalau nak beli tudung, kene beli dua walhal si kecik tu bukan pakai sangat pun! tapi nak jugakkkkk. Kalau beli kasut nak kena beli dua pasang gak, baju dua pasang gak, beg tangan dua jugak. Haihhhh.....

    ReplyDelete
  2. samala ngan anak dara kita tu...lagu frozen dah hafal siap dah..adehh..

    ReplyDelete
  3. huh..memang ..budak2 sekarang dah terikut2 dengan elsa..anak saudara pun macam tu jugak...

    ReplyDelete
  4. sama je ngan anak dara saya tu. memang sekarang fenomena frozen. bukan frozen je, kalau kawan dia ada baju hello kitty ke disney ke, cartoon cute2 balik tadika mulala mintak kat kita. mama nanti pia nak beli cam isha cam damia... adeh pandai betul bebudak sekarang....

    ReplyDelete
  5. Ada 3 ank. Yg no 3 baby lg. Yg solong dgn 2nd kalo beli apa2pun kena beli 2. If not mcm x adil pula. Kesian... beli benda x sama pun x pe.mcm transformers yg sulong dpt optemus prime yg 2nd dpt bumble bee..

    ReplyDelete
  6. baby boy ada yang diminatnya jugak...ash tengah mabuk mickey mouse...

    ReplyDelete
  7. birthday princess ni pon sy sibuk nk buat tema frozen jugak.tengah kumpul2 bahan ni.hehehe

    ReplyDelete
  8. alamak, xde anak lagi ni. hehe. tapi saya nak cerita sikit pasal cousin2 saya. diorang pun suka sangat dengan Frozen tu. cakap je apa, semua ada. beg, tudung, dress, buku drawing, dompet, cukuplah.

    sekarang ni xnak pakai baju biasa dah, diorang nak pakai dress je ala-ala Frozen. x kisahlah xde gambar Elsa or Anna. yang penting warna sama tema. haha

    ReplyDelete
  9. Mmg kna cari yg sma.. Pning dibuatnya..

    ReplyDelete
  10. aaaa, buat masa ni anak bujang sebok jadi sniper guna henfon bapak dia.. sebab dah di ajar main game kan, kadang-kadang tetibe terasa bawak askar upaha dalam kereta sbb tetibe bunyik tembak menembak kat seat belakang...huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. virus frozen memang sedang melanda anak anak kecil perempuan kan..elsa dan anna yang comel

    ReplyDelete
  12. memg kne beli sama kak kang berebut..sy ank.pmpn dua nih pun memg kne beli.sama

    ReplyDelete
  13. Jom jamu mata brg frozen mcm2 ada di hajaryusop.blogspot.com

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah