Tuesday, August 19, 2014

Random Dania...

Rindunya kat anak dara aku sorang ni...rindu sangat2...minggu ni mama x balik....kerana rindu...mari lah kita tepek gambar2 dia ni...random la sgt..tajuk memang x kena sebab gambar yang sama di 2 occasion yang berbeza...

Ni masa ni beraya umah Mak Ndak kat PD...x ingat plak taman apa ntah....pi beraya sekali 6 ke 7 buah kereta...Dania pakai baju atuk belikan kat Sogo...

cert gok kasut...Hello Kitty boots tuh...sib baik Adel x  mintak kasut kakak....

Asalnya rumah ni dulu tadika ker nursery ke ntah la...Mak Ndak sewa...siap ada cermin besar ni ha....
Aduhai anak dara ku...makin lama makin besar...kenapa la cepat benau besarnya kamu ni....

eh..eh...ni sapa plak ni....haaa....ni adik Dania...sama ayah lain mama....tu anak sulung bekas suami aku ngan wife dia la....xde iras Dania pun...dah tnetu la kan...lain mak..bapak je sama...

ada sorang lagi adik Dania...baby boy...tp masa ni tgh tido si mohamad tuh...
Syamim...adik Dania...ikut kan mereka 3 beradik la kan....hehehehe.....

Tak kisah la..semuanya anak2 mama....adik dia tu pun panggil aku mama....

Korang dah nampak kan Dania dah besar tinggi macam anak dara...tp baru umur 10 tahun....bukan senang jaga anak perempuan...kan....orang tua2 pun ada cakap...lagi senang jaga lembu sekandang dari jaga sorang anak dara....harap2 Dania membesar dengan sempurna dan mendengar kata..

Kakak Dania....Mama Rindu Kamu!!!!


20 comments:

  1. da besar dah anak dara SA ye..nnt boleh sama2 memasak, mengemas, berkongsi rahsia ;)
    best kan ada anak dara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab shopping tu ok lagi la..mmg best...bab berlainan pendapat tu x ok...huhu...

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks Normi....kembang hidung dia lepas baca ni kang

      Delete
  3. makin comel di dania nie kak...memang betul ckp akak tu, zaman sekarang nk besarkan anak perempuan bukan satu tugas mudah...saya br ada sorang ank buah pompuan pun dah selalu risau tak tentu pasal..kalau anak sendiri tak tahu laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada bau2 nk ada anak dh ni..hepp...cpt kawen dik....

      Delete
  4. alahaiii comel nya dua beradikkk... sabar ye kakkk... :)

    ReplyDelete
  5. bagusnya u baik ngan ex, yer la bapak anak u jugak kan, and the best for kid pun. eh tak best la hari ni tah kenapa gamabr semua tak keluar kat any blog, lain hari la I datang balik tak puas hati nak belek gambar yer yang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Newsfeed problem...blogspot mmg mcm tu...x yah nk gaduh2 la...jodoh x panjang je kan

      Delete
  6. kak SA, sy tak tau sangat kisah akk, tapi bile tengok gambar Dania dan adiknya, sy kagum bahawa akk masih boleh berbaik dengan bekas suami. tak semua setabah akk... sampai mereka pon panggil akk mama, itu dah menunjukkan bahawa hati akk baik sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda dh lepas biar la lepas...jodoh x panjang kan...dh bhgian akak...akak terima je...

      Delete
  7. Dah besar kakak dania..
    Comel..


    Kak.. msa lya sakit aritu ada bca satu komen y akak pom pnh koma kan.. lya baca smula n3 lama akak.. tp llx hbs lagi.. lps tu nk.msg kat fb akak.. tp tak t'msg.. kak long tu akak la ye? Xpe .. nanti lya nak kena baca smula y lma2 smpai habis bru faham.. apa2 pon moga dania mbesar mjd ank y bjaya..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..kak long tu akak la...dulu blog ni adik akak yg punya..then akak take over lepas dia pregnant dan lahirkan si kembar...nanti ada masa baca la entry2 yg lain

      Delete
  8. Eh eh..mcm mana adik dania boleh ikut k.long? k.long masih baik lg ek dengan ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorg mmg selalu dtg rumah jumpa dania...ni dia dtg raya ari tu...hihihi...kami ok je...benda lepas tu...lepas la .jodoh je x panjang kan...

      Delete
  9. dania dah pandai pose macam mama dia :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah