Thursday, August 14, 2014

Speechless. ....


In real kalau mcm ni mmg la bagus....If ini satu viral..semata2 nak popular sekelip mata....x dapek la aku nak komen lebih2....
X nak komen lebih2 la coz mmg aku x kena lagi...single balik pun dh 9 thn..inikan pulak aku
Aku dh kawen dan suami suarakan hasrat nak berpoligami....Ikut kan pembacaan dan kefahaman...poligami itu indah kalau benar2 boleh ikhlas menerima...x leh ckp lebih2 la...
Kang ada plak yg sentap dgn aku...Bukan xde kawan2 or saudara mara yg berpoligami...ada je...cuma situasi x sama la..X semua boleh terima bab berpoligami ni...kan?
Any comment??



21 comments:

  1. Setuju, bkn semua boleh terima poligami. Berat tanggungjawab suami once berpoligami..

    ReplyDelete
  2. sy pn xleh nk komen gak sbb x merasainya...status fb tu xtahu la real ke ape..tp pd pendpt sy xperlu kot nk buat status mcm tu...klo btl nak suh suami kawen lain, suh jelh suami tu cri..ni nak war2 1 dunia yg dia tu trm poligami..nth pape..

    ReplyDelete
  3. ops, ada pula yang buka tawaran macam tu...

    ReplyDelete
  4. hurmm caner nak komen yer sebab tak tau mcm mana situasi sebenar..
    FYI, my sis 3rd wives tau.. dia dgn 1 wife baik mcm adik beradik.. tp tidak dengan 2nd wives tak ngam.. tp tak gaduh.. just tak tegur sapa je lah.. ada yang tak kena agaknya tu.. huhu

    ReplyDelete
  5. tak boleh nak komen lebih2 jugak...sbb Allah swt ni maha mengetahui,kot satu hari ditakdirkan saya berpoligami..adeh....tak sanggup rasanya..

    ReplyDelete
  6. Mereka yg menghayati benar-benar erti poligami tidak mustahil akan keluar titipan begini. Islam itu syumul dan setiap hukum diberi memang ada keindahannya hanya manusia yg selalu lalai menjadikan yg indah jadi kucar-kacir..

    ReplyDelete
  7. lor...suami dia yang nak ke dia sendri yg nak? payung mas eh?

    ReplyDelete
  8. alamak along....bab ni sensitip....kalo lieya tak leh terima kot...nak anak dah bagi, rumah tangga pun dah jaga dgn elok...so kalo gatal gak nak kawin lagi boleh, pergi laaa...tapi jgn laa nak jumpe anak2 lagi...pi le cari kebahagian ngan bini baru tu...ecewahhhh heheheeheh

    ReplyDelete
  9. OMG..mulianya hati seorang isteri kalau ini betul2 punya..saya pon tak sanggup nak buat macam ni..
    ntahla..bab poligami takut nak bercerita..dan yang pasti saya tak sanggup..huhu..

    ReplyDelete
  10. hrm, silap rasanya kan, sunnah nabi ni untuk membantu golongan kurang seperti balu kematian suami untuk membantu mereka membesarkan anak2, termasuk lah Rasul kita mengahwini balu-balu sahabat kerana untuk membantu mereka.. tapi bila sampai kat masyarakat kita, yang sunnah tuh dah semacam kewajipan pulak jadinya, lebih pelik bila buat untuk nafsu bukan sunnah.. hai la, ilmu kita ni cetek lagi bab2 ni sebenarnya, wallahualam...

    ReplyDelete
  11. Ramai plak yg shard benda ni kan ...tak taulz btol atau tak btol ..tp kalau niatnya ke arah kebaikan tak perlu la nak hebohkan kat fb ..dia sendiri blh cari org yg dirasakan sesuai untuk suami dia..ntah lerr tak nak komen lbh2..

    ReplyDelete
  12. Dizaman media sosial tengah berleluasa sekarang ni. sampaikan isteri nak cari calon suami pn dekat FB je. Adoi.

    ReplyDelete
  13. yang bujang ni pun nak cakap no comment..

    ReplyDelete
  14. Seribu dlm satu la nk jmpa mcm ni kot...

    ReplyDelete
  15. siapalah yang sanggup nak berkongsi suami..huhu

    ReplyDelete
  16. payah kot nk jmp wanita sgup bmadu...satu dlm sjuta...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah