Tuesday, August 26, 2014

Saya Mau Semua Daging Itu!!!!

Hi korang....
Korang suka pergi supermarket? X kisah la mana2 supermarket pun....aku kalau masuk supermarket or bahagian grocery mana2 mall mmg ni ler tempat utama aku tuju...x tau la kenapa...apakah sebab faktor umur? Apakah sebab aku suka masak? Hihihi...ntah la...yangpenting aku suka..If muda2 dulu tempat kain baju yang dituju dulu kan...or tempat kasut and bag tangan...x pun tempat mekap....tp aku terima la hakikat umur aku memang la ke arah tempat2 cenggini....rambang mata dibuek eh....sayur2 dan buah2 semua fresh...geram wooo....

Macam2 jenis daging ada wey...apa je ko nak...just name it....sirloin steak..lamb chop...tenderloin.....yg ko x pernah tau pun ada...but harga....ermmmm.....dahsyat la....nama pun mall canggih.....

Jom kita tengok apa yang ada...


Ayam dan Itik...Row atas tu daging itik


Lamb...mcm2 potongan ada...


Lamb shank..lamb chop..Lamb leg steak...


Kepingan ayam yg dh di marinated...Uishhh..macam2 ado ha....


X sempat nk tgok betul2 amenda ni....


Marinated Ribeye and Striploin.....ermmm dapnya....itu bukan harga sekeping tau....itu harga per 100g....


Duduk sorang boleh la beli...cer aku 1 family ada 7-8 orang...mau terduduk nak bayar...
Tapi kalau dh teringin jugak...ah...ada aku kisah...aku beli je...janji dapat makan..janji puas hati...ari ni duk citer bab daging je...pagi tadi craving ribs...lama x pekena...
If buat bbq pun best kan...aduyaiii....semua nak buat...ko ada cuti ke Senah oiii.....

Sedey....plan ada je...tp cuti xde....

Apa pun....Saya Mau Semua Daging Itu!!!!! Tak kira....Nak jugak!!!



31 comments:

  1. memang ler x ckup kalau satu family semua nak makan nie..hehe..melainkan bagi free...

    ReplyDelete
  2. Sekilo Rm99.99 pergghhh tapi sekali sekala tak salah kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg sekali sekala tu bahaya kak...bleh jadi berkali2

      Delete
  3. tgk daging cenggini duk terbayang bila masak sedap tu..hehe boleh borong serba satu..;p

    ReplyDelete
  4. yg dah marinated tu balik blh trus mask ke kak?

    ReplyDelete
  5. ni kalau masak western memang sedap

    ReplyDelete
  6. sabar..sabar...jangan gelojoh. malu kek ore.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dak aih...mn ada gelojoh...akak behave lg ni...

      Delete
  7. geramnyaaaaaaaaa tengok daging2 tu !! tapi bengang dengan diri sendiri selalu gagal masak daging... mesti liat !! tapi sha tak boleh masuk cool storage... rambang mata....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cold storage pun akak x leh masuk..jd giler jap

      Delete
  8. SA kena beli. Sekali sekala reward diri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh selalu beli tp asal nampak geram je nak beli lg

      Delete
  9. Fuhh.. saya pun suka tengok daging2 cenggini klu shopping brg2 dapur.. buat bbq layan gak tu.. pieww.. :) :)

    ReplyDelete
  10. Farah Daging kureng gemar sikit akak.. =D

    ReplyDelete
  11. perghh macam2 jenis ada.. ya Allah ena pula yang rambang mata.. buat BBQ ni sedappp hoiiiii

    ReplyDelete
  12. oh no, sungguh menggiurkannnnnn... sy slalu beli kat kedai runcit jer, yang import tuh, apa org tua kata "daging kotak'.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. Sedap tu daging2 ni. Adoi. Mentah2 pun dah boleh buat terliur.

    ReplyDelete
  14. kalau fiza cari daging ayam je la..sbb kurang makan daging lembu dan daging kambing mmg xmakan..kalau banyak camni memang rambang mata nak pilih..huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah