Tuesday, August 12, 2014

RM 8????


Haaa....selamat pagi u olls....ni pembuka cerita pagi hari...pasal lunch smlm...
RM8..
Ciput je makanan aku..
TTapi harganya....aku nk culculate pun mcm pening....korang rasa berapa harga  sebenar kalau kat tempat lain...

Pd aku la...ini harga aku fikir ikut harga pasaran eh...

Ayam goreng = RM3.50
Nasi = RM1.00
Sayur = RM 1.00
Sambal belacan = 20sen
Total =RM5.70

Lagi RM2.30 tu service charges ka???

25 comments:

  1. maybe harga ayam dan sambal tuh mahal skit agaknya..ntahlah,apapun rasa macam mahal sesangat dengan lauk yang sebegitu je..

    ReplyDelete
  2. Mahal betol lah....tak boleh jadi nie...
    Cik akak makan satu sayur satu lauk pon dekat 8.00

    ReplyDelete
  3. polisterin kak.. masuk sekali.. :)

    sayur tu ade 2 jenis .. carrot ngan kubis.. so 1 sayur rm1.00 x 2..

    ReplyDelete
  4. mahalnye..tuan kedai silap kira kot

    ReplyDelete
  5. Kalau julia di tempat SA...ju tanya dah...kenapa jadi mahal...kecuali termasuk air minuman yelah berpatutan lah kan...ermmm kalo xd air kira masalah besar ni...boikot je lah hehhehe

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum sis.. zara dtg ziarah sni.. mahal ny.. mmg ciput jaa menu yg sis amik ni.. alhamdulillah.. arha mknn kat sni ok.. tapi xtau laa kalo lunch menu kat area ofiss zara ni sb besa mknn ntuk lunch, zara bawa bekal kecuali yg bfast, zara slalu beli kat bawh ofiss. total bfast zara cuma rm 3.50, ayam goreng 3 ketul ngan mee goreng.. heee..

    ReplyDelete
  7. sangat tak sesuai dengan makanannya

    ReplyDelete
  8. mak aih..ni standard paling mahal pun RM5.50.. melampau sampai RM8 tau..

    ReplyDelete
  9. umakngaiiii..8ringgit?...kopak kalau ari2 makan rege gitu..

    ReplyDelete
  10. mahalnya kak..kna tanya balik tauke kedai tu

    ReplyDelete
  11. mmg mahal lah.. selalu mcm ni RM5 je kak

    ReplyDelete
  12. lagi RM2.30 tu dia charge harga gas utk memasak kot.. hurmm giler mahal nak mam

    ReplyDelete
  13. Haishhh... Kot mana smpai 8 ringgit.. Polistrin dia kira gak ka..

    ReplyDelete
  14. 1.30 untuk bekas polistrin tu
    lagi 1.00 untuk plastik pulak :)

    ReplyDelete
  15. Erkkk...mahalnya... cek ikan darah btl lepas raya nie...

    ReplyDelete
  16. Ayam goreng = RM4
    Nasi = RM1.50
    Sayur = RM 1.50
    Sambal belacan = 50sen
    Total =RM7.50

    Hahahaha.. ntah lah. Ada sekali tu kita makan kat kedai, kita suruh tukang kira tu tulis satu-satu.. Terkebil-kebil dia.. Pastu husband marah. Dia kata dah makan bayar je la.. Saja je sebab kita ada hak kan nak tau harga semua. Kengkadang amik kesempatan. Tapi, fikir balik.. Benda apa yang tak naik harga sekarang kan, kak... Bagus laa inisiatif akak bawa bekal tu! Suka... (tapi, malas hahahahah.. ampun, akak)

    ReplyDelete
  17. Ni kalau tempat HH ni mau dalam RM5.50 je ni. Haha. Mahal betul.

    ReplyDelete
  18. homai, ni nampak gaya macam nak pergi Haji balik hari ni!!! pesal mahal nak mam ni? peniaga sekarang mmg tamak tau bila berniaga..

    ReplyDelete
  19. Mahal giler..kalau kt tempat Lya ni baru Rm4.50 ..ayam rm3 nasi sayur rm1.50

    ReplyDelete
  20. Mahal betul..tak kena dengan lauknya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah