Sunday, September 27, 2015

Jerebu Teruk Di Seremban

Jerebu Makin Bermaharajalela

Assalammualaikum...
Selamat pagi..Selamat berhujung minggu semua...hey...cuaca makin buruk terutama di Selangor...jaga kesihatan ye..kalau boleh jangan adakan apa2 aktiviti di luar..ramai yang x sihat sekarang ni...aku sendiri tak sihat...demam Dan dah mula batuk...what a bad haze tp bacaan di Seremban x berapa tinggi tp masih terasa tebalnya jerebu dan teruknya keadaan walau bacaan tak tinggi..aduhai macam mana la anak aku nak sekolah esok..bukan apa..kalau boleh tak nak anak aku sakit...

Bertabahlah tunggu pengumuman kalau-kalau kena tutup sekolah lagi...hari ni pun ada sekolah di buka kan...



Dua gambar kat atas tu keadaan kat Seremban..area umah aku...semalam lagi teruk..sampai aku x berani nak keluar rumah...nak plak tengah demam kan...takut lagi mudarat...ni dalam rumah pun dah bau asap dan nak semput..sampai bila la nak hidu udara tak sihat ni...setiap tahun macam ni...

7 comments:

  1. JELEBU adalah tempat yang berjerebu sepanjang masa... tekan..tekan apa yang patut

    ReplyDelete
  2. mmg teruk kan SA.. better pakai mask SA.. bahaya utk org yg semput ni kan

    ReplyDelete
  3. samalah SA kat rawang ni pun cikgu dah declared cuti esok :)

    ReplyDelete
  4. jaga kesihatan memasing :) jerebu IPU semua dah tinggi.
    kat selangor IPU tinggi jgk, tp kat klang, macam biasa, hehehe

    ReplyDelete
  5. harini kat selangor semua sekolah di cuti kan, kecuali OFFICE :(

    ReplyDelete
  6. Hari Sabtu memang worst lah.. dari pagi sampai ke malam teruk..
    Ahad ok sikit..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah