Friday, September 25, 2015

Santapan Hari Raya Aidiladha..

MENU HARI RAYA AIDILADHA

Selamat hari raya korang...dikesempatan ini jom kita sedekahkan Al-Fatihah kepada jemaah yang terkorban akibat tragedi remppuhan di Mina.. Alfatihah......

Ok jom kita tengok menu di pagi raya dan sepanjang hari semalam. Raya yang sederhana bagi kami sekeluarga..masing-masing masih lagi penat sebab semua baru balik dari majlis resepsi adik aku kat Perlis kan...pas tu diorang sambung berjalan naik Cameron Highland. Yang paling penat dah tent-tentu mak dan abah kan...kesian diorang...perjalanan jauh naik kereta kan..kami pun tak balik kampung...orang kampung sibuk whatsaap tanya x balik ke...tak nak makan lemang ke...bukan tak nak balik...mak abah penat..tak cukup rehat kan...semalam pun dari tengahari semua relax jer terbaring...

Jom tengok menu yang sempat kami masak ...


sup gearbox


air tangan adik no 4..balik je Rabu tu dah siap...


Rendang Ayam Pencen


Congo Bar


Serunding kawan opis bagi


Kuah Kacang Ibu kembar buat


nasi impit


tengahari tu aku masak Gulai Ikan Baung  permintaan abah


Sayur Pucuk Labu Air Goreng Belacan...

Alhamdulillah...

Diberi kesempatan untuk menyambut Aidiladha tahun ni cuma tak berkesempatan join ibadah korban tahun ni...so tak merasa la daging korban...

Eh..adik aku sempat balik rumah mertua dia kat Hulu Langat...so dapat la jugak daging korban...penuh dah peti ais kami ngan daging..abah beli banyak plak ari tu...aku pesan beli daging batang pinang sebab nak masakkan kurma daging untuk kakak Dania...favorite dia tuh...ye la..hari ni kan birthday dia..so kena la raikan walau tiada sebarang majlis untuk dia tahun ni...

itu la kisah raya aku yang serba sederhana...lebih kepada lepak kat rumah sebab rata-rata lepas kenduri ni penat memang terasa...

Jumpa lagi korang next entry....

17 comments:

  1. meriah nye lauk & semuaa sodapp!! nyummehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...sedap dan seronok ternak lemak

      Delete
  2. Ayam pencenn? hahaha.ok, pestime sy tahuu~, ok, agak jakun...
    ayam tua ek mksudnye? hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain tempat lain sebutan..ayam pencen a.k.a ayam tua

      Delete
  3. sedap2 semuanya...selamat hari raya aidiladha kak SA

    ReplyDelete
  4. sup gearbox tu paling meleleh air liur tengok...huhuhuuh...

    ReplyDelete
  5. Raya kami simple je...makan dok umh tgk tv je.hahahha

    ReplyDelete
  6. wahhh sedapnya terliur tengok gearbox tu lah Manda

    ReplyDelete
  7. baaaaaanyak nye Kak Suria oooi..
    sambil scroll sambil telan ayaq lioq ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. alahai..banyaknya lauk...kat umah cik nor akak msk nasi arab je..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah