Tuesday, September 22, 2015

Teaser Majlis Bertandang

Majlis Bertandang Shafikah & Tarmizi

Hi korang..last Sunday dah selesai majlis Adik aku kat Perlis..ni entry aku up ikut gambar yg aku dapat dari family wassap...broadband aku dh abih limit..lambat lagi nak tunggu 24hb...malas nak top up kang banyak nak bayar bil..so aku up dulu mana gambar yg ada la eh..bukan apa..malas nak biarkan blog ni terbiar sepi...at least kena up jugak entry buat korang....

Korang dah tau kan hp aku ni hp baru so aku x habis explore lagi..entry ni pun up guna google chrome so lain skit..nanti aku dh bleh online macam biasa aku repair balik entry ni ye...
Jom aku citer sikit bab majlis resepsi Adik aku tu..

Cuaca panas membahang menyambut ketibaan kami rombongan dari NS..memang aku x leh tahan panas masa ni..dah la pakai kebaya kan...meleleh2 segala celah air peluh...nak amik gambar pun xde mood...so gambar mana yg ada je la ye..yg aku dapat dari wassap grup


rombongan kami mengambil tempat


Qhaira ikut tema betul kan...


Nampak tak kakak pengantin


lauk pauk dihidangkan, aku nampak gulai kawah...


pengantin lelaki letih jer...


sebelum makan beradap..pengantin for sure x dapat makan de...kami yang makan udang tu semua


ini la pengantin NS-Perlis

Cantik tak Adik aku...heheheh..pengantin dalam panas..area utara ni memang xde bersanding..just majlis sambut menantu Dan makan-makan je...lain tempat lain style kan..banyak beza nya..macam pengantin lelaki Dan family datang jemput pengantin perempuan untuk ke rumah..Kitorang kat homwstay macam pelik la kan..tp kalau dh itu caranya memang la kena ikut...yang penting mereka sangat menepati masa...kalau cakap pukul 12 sampai..mmg pukul 12 la...seronok rombongan kami disambut meriah pihak lelaki...

Yang kelakar ada yg amik gambar ngan aku..aik..aku bukan pengantin kot..readers aku jauh sekali tp ada la sedara mara pihak lelaki kot..aku layankan aje la...Sib baik adik2 perempuan..kalau lelaki..uikkkkk...sesuatu ni kan....

Alhamdulillah selesai sudah sesi bertandang..nanti aku up lagi pengalaman aku kat sepanjang 2 hari kat sana...

Stay tune..

10 comments:

  1. cantikk adik kak,,,,hehe....kuruih je husband dia,, nk tgk pas kawen t, hahaa
    nii.hijauuu, mint kan?

    ReplyDelete
  2. cantik warna baju pengantin.. soft je.. ;)
    nanti update lagi ek.. ;)

    ReplyDelete
  3. Cntiknya baju pgntin tu..tahniah Kak smuanya bejln dgn lncar

    ReplyDelete
  4. alahai..meriahnya..:)

    cantik baju pengantin..:)

    ReplyDelete
  5. teringat zaman makan nasi minyak sebegini... heheh

    ReplyDelete
  6. cantik color tema pengantin..soft jer.. akak area utara nie boleh jer nak sanding.. cuma ada jugak sesetengahnya yang tak nak buat acara sanding tue.. terpulang pada individu jugak akak sebenarnya..heee

    ReplyDelete
  7. majlis kahwin tetap meriah.cantik warna baju pengantin :)

    ReplyDelete
  8. as salam dear..salam perkenalan..

    akak pernah ikut rombongan antar kawan akak ke majlis sambut menantu, suami dia orang kedah..adat kat sana..tak de bersanding..pengantin lelaki datang jemput pengantin perempuan kat rumah/homestay..then makan beradap je..sebelum makan beradap tu, lepas berarak dorang letak kerusi depan rumah & pengantin duk kat situ, tengok orang bersilat jap..lepas tu terus makan beradap..kalau tak silap..dah lama..ingat-ingat lupa..heeee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah