Wednesday, September 23, 2015

Dari Penang Sunting Bunga Ke Jitra

Majlis Pertunangan Sepupu Di Jitra

Hi korang...pemergian aku pada mulanya ke Penang bukan semata-mata nak focus pada majlis adik aku tuh..tetapi hari ke 2 di Penang kami sekeluarga dah gerak ke Jitra plak...ambil masa 2 jam lebih ke Jitra sebab jalan jammed kat Penang. Notice dari awal memang Penang waktu weekend je jammed.ikutkan aku tak berapa nak happy sangat sebab x dapat nak explore Penang. Bnyak benda x dapat buat...contohnya nak pekena Mee Udang, Laksa Tempurung, Jeruk Madu Pak Ali dan banyak lagi la yang aku target nak explore tak dapat buat...

Jom tengok permulaan perjalanan ke Jitra..Majlis pertunangan anak ke 4 Mak Ndak iaitu adik Abah. Majlis pertunangan sepupu aku Khairill Tasrifin. Majlis dah buat dulu antara family diorang...perjalanan yang panjang...dengan cuaca yang panas...tak selesa...tak tau la kenapa kan...maybe sebab aku penat pun ye jugak...


keluar dari umah adik aku jerebu dan tak nampak pemandangan cantik Penang


Teruk kan Jerebu...sampai tak nampak Jambatan Pulau Pinang


kereta sana-sini banyak...pas tu pemamnduan sangat tak berhemah...ntah apa nak dikejarnya


baru la nampak sikit jambatan ni itupun bila dah dekat


teruk betul cuaca

Sampai kat homestay diorang dalam pukul 1pm...janji ke rumah bakal tunangnya kul 2.30pm...mak aii lambatnya bertunang...maybe sebelah utara memang bertunang time-time gini kot...kat Jitra ni pun panas berdesing ko...memang tak tahan dan buat aku takde mood nak bergambar...suruh anak dara tu je amik gambar...Majlis berjalan dengan lancar...Alhamdulillah...


2 bentuk cincin...


Abah tetiba jadi bidan terjun jadi ketua rombongan


yeay sarung cincin..cantik bakal Menantu Mak Ndak...


One more snap

Lepas Majlis bertunang dan menjamu selera terus gerak ke Perlis...korang bayangkan aku ngan baju kurung pas tu dengan panas melekit...memang menduga kesabaran...ingat sampai2 kat Perlis dapat la homestay yang ada ekon ke kan...tapi...non hadonya....bertabahlah wahai badan....hehehehe....

Sampai Perlis...

to be continue...

8 comments:

  1. wow...dua bentuk cincin tu........

    ReplyDelete
  2. Merisik dengan bertunang terus ke kak..banyak juga cincin tu,..,ada dua ketul

    ReplyDelete
  3. jauh perjalanan memang agak penat kekadang tu..takpelah, pengalaman yang mahal tu..bukan selalu dapat ke utara. apepun tahniah bakal pengantin

    ReplyDelete
  4. Walau nampak macam pahit je perjalanan tu tapi tetap menarik bila dapat bertemu bakal keluarga baru di sana.. ;)

    ReplyDelete
  5. fuyooo tunang pun pelamin gempak seyh.. macam nikah dah hehe..
    nanti kenduri cem mano.. lagi meriah =) apa2 pun smoga cepat2 urusan kawennya.. ehehe sebok plak itew ni hehe.. suka suka tngk org nak kawen =D

    ReplyDelete
  6. wah..merisik n tunang skali erk?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah