Tuesday, September 8, 2015

September Semua Tentang Dania

Bulan Kelahiran Ainnul Dania Huda

September memang bulan yang di tunggu-tunggu oleh anak dara aku sorang ni maklumlah...September memang bulan kelahiran dia..dia lahir 25 September so..bulan ni dah genap la umur dia 11 tahun...permintaan dia nak dating ngan aku berdua je dari dulu lagi.cuma mama eh ni ha xde masa...busy dengan kerja..busy dengan blogging job...macam-macam hal la...tapi last week aku berjaya jugak la melunaskan janji yang dah dicapatikan beberapa bulan yang lepas...so..last week adalah minggu pertama rewarded Dania...

Last week kebetulan aku ngan dia je ada kat umah while mak abah pergi melawat sedara yang sakit kat Puchong..awal2 Dania dah siap dah ni..aku plak leka ngan client yang datang install product utk blogging job pas tu kemas rumah..kul 1 lebih tengahari aku dah siap..call Seremban Cab...taubat la x nak call lagi dah...rupanya guna meter bukan chartered satu taxi ok..kena aku dekat RM30 dari rumah aku ke Palm Mall Seremban..takpe la..anak nyer pasal kan...aktiviti pertama kami nak tgok wayang...tercari2 wayang yang best..rupanya yang best tu x leh bawak Dania sebab untuk 18 tahun ke atas..so tengok lah Inside Out. Ada cerita di sebalik scene tuh...itu nanti la aku citer..itu part sedih..aku nak citer yang happy2 je...


pose dulu depan GSC ni..


yeay berjaya dating ngan mama tgok wayang


pose lagi sebab wayang start 4.50pm


Alahai..cepat sangat la kamu ni besar kakak...


Selfie ngan mama jugak...


bukti tgok wayang Inside Out..

Bersapau kitorang tunggu time nak tgok wayang..masa tu baru kul 2 lebih..so decide pi makan dulu la...sebelum tu ronda-ronda jap tgok apa yang menarik dalam Palm Mall ni..tak banyak yang menarik pun ..frust plak pi sini sebab xde yang menarik sangat...baik aku pi Jusco...hehehe...takpe la next reward Dania kat tempat lain plak...seronok tau sebenarnya bila dah ada anak dara ni...macam-macam korang leh share..aku ada sesi heart to heart talk..aku biarkan dia bercakap apa je dia nak cerita..mostly banyak kisah kawan2 dia la...birthday la..aku jadi sporting giler plak masa tu..siap leh gelak-gelak lagi ngan dia..gurau2..amik2 gambar...ntah la aku rasa macam lepas laku skit dan dah tak stress fikir pasal anak...wah..macam ni boleh bawak jalan jauh2 ni kan...hahahaha...aku ada mintak dia janji untuk belajar rajin-rajin sebab kami bukan dari golongan orang senang..so aku ada sorang anak ni je..kat siapa aku nak letakkan harapan kan...so..insyaallah katanya dia takkan hampakan aku..haih...susah tau jadi mak kepada anak remaja..tapi aku dah janji pada diri aku...apa pun berlaku..aku tetap akan jadi mak dan ayah yang terbaik untuk Dania...Insyaallah...Amin...

To be continued........


16 comments:

  1. comel sungguh dania brtudung.... mesti dy happy....

    ReplyDelete
  2. oh yaaa, ape mksud nama anak sis? Ainnul Dania Huda ?

    ReplyDelete
  3. sedap nama nye..sy suke...tiga suku kata, hehehee

    ReplyDelete
  4. Kita sebagai ibu sanggup apa saja demi anak kan...akk bangga dgn awak as a single tapi berjaya besarkan anak dgn sempurna...semoga Dania membesar jd anak yg solehah :)

    ReplyDelete
  5. Sanah helwah Dania, moga hidup sentiasa diberkati Allah. Dah besar dah anak kak Suria...saya sok tak tau la cemana ngan anak² saya hehe. Cepat betul budak² skrg membesar...hurmm

    ReplyDelete
  6. happy advanced birthday dania...

    same la kita bulan besday...

    26 my anak sulung.. Fizah...

    28 my besday ... :)

    ReplyDelete
  7. Comel anak akak :) hehehe. sama la muka. hihi

    ReplyDelete
  8. wahhh happy birthday.. dah besar anak akk ye..

    ReplyDelete
  9. quality time with family. comel dania

    ReplyDelete
  10. Wah..Mesti Dania happy sgt bila akak dpt spend time lebih Kat dia..

    ReplyDelete
  11. Cantik tau gambar akak n Dania..dah Mcm kakak dan Adik..Wah, awet mudanya akak..best la!!

    ReplyDelete
  12. Sweet. and tahu tak Birthday Dania sama dengan Birthday my son Razim.
    Happy birthday sweetie semoga membesar menjadi anak yang solleh ye


    Wanita dikecam kerana Jerawat

    ReplyDelete
  13. sweet je kan moment ni..
    dak Kakak pun bulan ni jugak.. ;) InsyaAllah.. ada sesuatu untuk beliau.. ;)

    ReplyDelete
  14. beruntungya dania..mama dia siap entry khas dbulan september..:)

    ReplyDelete
  15. Salam, cantiknya dania (n_n) happy birthday! sedih pulak sy baca entry last tu, teringat pesanan mak...smoga dania jdi anak yg solehah dan bijaksana :D amin~

    ReplyDelete
  16. happy birthday dania :)
    jadi anak yg solehah ye.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah