Tuesday, September 1, 2015

Lunch Mee Udang, Dumpling & Kedondong Asam Boi Best!!!

Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah

Agak lambat bersiaran hari ni..bukan malas cuma penat masih terasa..penat yang tak tau aku nak gambarkan kat korang macamana...memang ini the real penat yang x leh compare ngan penat masa kenduri adik-adik yang lain...kenduri adik bongsu ni yang paling ramai datang..semua jemputan dalam anggaran hampir 3 ribu orang..maybe sebab adik bongsu kot kan...macam- macam dugaan kami berjaya lalui..cuma penat yang melampau la...ini pun aku pi keja jugak ni..yela cuti xde..habis kat diorang je...

Sebelum aku citer bab kenduri kawen adik aku..meh aku citer lunch sehari sebelum aku balik Seremban..hari yang aku pi event kat Hard Rock Cafe...itupun esok la aku up citer..x dan lagi ni...banyak entry tertangguh..



Penang Prawn Noodles RM16


Set Dumpling RM6.90


Kedondong Asam Boi... lupa plak harga


Aku baru first time makan kat sini dan alhamdulillah sangat2 satiesfied dengan makanan dan service diorang..bersih pun bersih dan yang penting cepat serve nyer...air kedondong asam boi tu pun sedap dan aku repeat order tau...

Tak sangka restaurant ni dah ada 4 branch dan dah established since 2007 lagi...dimana di awal perniagaan mereka cater makanan kepada non muslim dan muslim. Masa tu hanya satu branch di Bukit Beruntung.Disebabkan sambutan positif dari orang ramai maka 2 buah cawangan buka di Kelana Jaya dan Taman Melawati. Nov 2009 satu lagi cawangan di buka di Wangsa Maju KL. Dalam nasa 3 tahun En Mohamammad Chan berjaya menjalankan 4 cawangan dan berterusan membawa pelbagai menu baru untuk para pelanggan.

Kalau korang nak cuba..boleh je pergi ke cawangan terdekat. Yang aku pi ni cawangan Kelana Jaya.

Alamat :

Dataran Glomac, Kelana Jaya
B-G-06, Jalan SS6/20
Pusat Bandar Kelana Jaya
47301 Petaling Jaya
Selangor
Cawangan : Bukit Beruntung, Wangsa Maju, Taman Melawati, Bandar Baru Bangi

Tel : 03-78870600 HQ
Tel : 011-1221 6829 -Catering

Diorang juga menyediakan khidmat catering...

Apa tunggu lagi....cuba la........


22 comments:

  1. kedondong asam boi tu.....sedapnyerrrrr

    ReplyDelete
  2. Take a lot of rest SA...penat handle kenduri kahwin adik

    ReplyDelete
  3. saya suka air yg berasaskan asam boi masam2 ni
    sedapp

    ReplyDelete
  4. epal asam boi dah pernah rasa...nak rasa kedondong asam noi pulak nanti...
    dap nyer tengok mee tu...macam mee hailam pulak...

    ReplyDelete
  5. sedapnye....dumpling....bukit beruntong? apa nama kedai...ada rezki bleh rietta singgah...

    ReplyDelete
  6. akak, sedap x dumpling??
    tak pernah try ni, hehehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya kedondong asam boi...lama x minum..nyam!!!

    ReplyDelete
  8. Dekat Klang Sentral ada satu SA..
    Hari2 pergi kerja balik kerja mesti lalu depan kedai tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. Kesian akak..penat sgt tu bila tetamu pun smpai 3 ribu org.bnyk tuu..rehat cukup2 kak..

    ReplyDelete
  10. Kendondong asam boi akak tu yg bt wana telan liur.

    ReplyDelete
  11. Salam, perghhh 3000 org dtg masa kenduri, gila ramai...phew~ Alhamdulillah semua lancar ea..
    Wah sedap juga makanan..dumpling tu sy xpenah makan..hehe

    ReplyDelete
  12. aida pernah makan kat caw bangi.
    best.
    dim sum nyer terbaik :)

    ReplyDelete
  13. dumpling !! isk lama nya x makan2 sedap2 cenggini..

    ReplyDelete
  14. sedapnya kedondong asam boi tu..huhu teringin pulak dah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah