Monday, September 28, 2015

Majlis Bertandang Last Part - Kembali Ke KL

Pulang Ke KL Dengan Malindo

Isnin 21hb aku balik ke KL menaiki Malindo dan naik dari Alor Star di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim Shah. Eh betul ke...betul la kot..malaih nak google la...hehehe..so..seawal 6am aku dah siap dah tunggu adik aku ngan laki dia datang ke homestay sebab nak hantar aku ke epot..ciss ingat jauh sangat dari Chuping Perlis tuh...dekat je..tak sampai setengah jam...dah la aku dapat sms cakap flight aku delay sebab Jerebu. Haih bersapau la aku kat Airport tu nanti...

Sepanjang jalan nak ke Airport tu aku sempat snap beberapa keping gambar sawah padi...ye la Kedah kan terkenal ngan Sawah Padi...aku suka pemandangan...tenang sikit hati walau sedang gelora kan...


saujana mata memandang sawah padi


rindu nak tgok matahari terbit


Padi tengah menguning masa ni...


masuk boarding kul 11.30am..


masa kat atas flight


banyak awan masa tu



Flight tak terbang tinggi pun masa ni...maybe sebab cuaca tak berapa nak bagus kan...banyak awan...
so far perjalanan smooth je..xde masalah...cuma aku agak letih sebab penat kenduri..dapat la terlelap kejap kejap...

Tak sampai 1 jam pun dah landing kat Subang Airport dah...memang cepat je..cuma lepas ni aku rsa aku tak pilih la Malindo or FF...hehehe..better AA atau MH lagi..bukan banyak hal eh..aku je yang kureng selesa skit..hahahah...maybe sebab kapal terbang kecik dan masa tu aku takde banyak pilihan...itu je yang ada dan murah..

Kenapa aku naik flight balik KL? ikutkan memang nak balik ikut family...dah aku cui sampai Isnin je..diorang cuti sampai Rabu..so masih ada agenda diorang nak sambung..sebab tu la aku balik decide naik flight..kalau banyak cuti dah lama aku balik naik kereta je and join diorang...

Padan muka aku cuti dah abis....

13 comments:

  1. kalu cuti dah abes, meh saya bagi cuti lagi.... klik klik klik....

    ReplyDelete
  2. sama la dgn zaza suka jgk tgk pemandangan..kalau nmpk yg cntik2 msti save up kt ig.. then leh bt rujukan akan dtg... heheh..

    seronoknya naik flight.. zaza smpi skg xmerasa lagi naik... one day mybe.. tp entah bila..hehe..

    ReplyDelete
  3. Lama tak singgah blog SA.ada banyak entry nak khatam ni..saya dulu awal2 kawen suka la jamu mata tengok sawah..dah lama2 baru perasan ianya buat mata mengantuk..hahahhaah

    ReplyDelete
  4. kenduri samaada kita yang hanndle atau hadir kenduri shj pun penat,...anyway seronok tgk gelagat org2 handle kenduri

    ReplyDelete
  5. ehehe CT plak sbenarnya lg slesa ngan Malindo =P ehehe ekot masing2 la selera kan.
    kadang tu mmg harga Malindo lg murah dari AA.. kalo stakat Pen-KuL.. Mmg below rm70 bleh dapat..

    ReplyDelete
  6. cik nor biasa naik AA jer..lain2 tak pernah lagi..:)

    ReplyDelete
  7. bestnya naik flight, saya pun suka tengok pemandangan sawah padi juga..tenang rasa ^^

    ReplyDelete
  8. Nak lagi menarik, bergambar kat tetengah bendang tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. Ermmm....lamanya tak terbang ni.... teringat zaman belajar...

    ReplyDelete
  10. Kalau ada peluang saya sangat teringin dari Alor Setar ke KL naik keretapi letrik baru - ETS - (tak baru pun..dah 2 bulan beroperasi!!). Naik kereta ke KL dah selalu, flight pun banyak kali, tapi naik ETS belum pernah. Teringin nak tengok panorama dari keretapi, lama sangat tak naik keretapi. Lagi pun perjalanan ETS cuma 5 jam dari A.Setar ke KL, kalau KTM dulu ambik masa 12 jam..

    ReplyDelete
  11. lama tak naik flight. hehehe
    awan2 tu comel je. sejemput2 .. :p

    ReplyDelete
  12. Salam, wahh tenangnye pemandangan dpd ats flight...awan nye pun comel2 dan banyak..suka tgk! hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah