Monday, September 28, 2015

Suhu Panas Di Chuping Perlis

Kawasan Paling Panas Di Utara Malaysia


Korang semua serba maklum kan Perlis letknya di penghujung negara kita dan aku plak baru tau yang Perlis antara kawasan yang paling panas di Malaysia sebab tu la tanaman harumanis menjadi kat Perlis..homestay tempat aku tinggal mas kat sini pun sebenarnya adalah Ladang Tebu..Dulu KL Menjerit buat penggambaran kat sini tapi lama dah kan dan tanaman Tebu pun dah takde dah..dah ditukar ke tanaman Getah..

Cuma aku tak sangka la area ni ada Unimap...sebab apa? sebab jauh kot dari bandar kan..memang sesuai la untuk student-student belajar....

Sebenarnya aku bergambar kat bulatan atau roundabout yang ada papan tanda ni lepas balik dari Padang Besar..singgah sebelum Maghrib..cepat-cepat amik gambar...masa amik gambar ni jenuh orang duk hon-hon aku ngan Dania..hilang akal cuaca panas pi bergambar kat area ni...


Nampak tak..walau direkodkan tahun 1998 tapi panasnya melampau masa aku kat sana...x leh tahan 


abaikan muka sememeh dan muka yang dah ditumbuhi jerawat panas..memang kulit aku sgt2 sensitif


Buah hati aku yang makin lama makin tinggi


One more pose from Dania


Masa ni memang kereta yang lalu lalang duk pinnnnn.....pin....adik ipar aku plak kuat melatah....


pose yang nampak tak selesa


Belasah je la..macam-macam pose yang kami buat cuma beberapa keping ni je la yang m,elepasi piawaian


Free pose dari kami dua beranak...

Bukan lah nak mengada-ngada konon tak tahan panas atau poyo tak tentu pasal..memang sangat-sangat aku rasa lain panasnya..ramai yang mengiyakan kenyataan aku masa ni...kebetulan memang ada rakan-rakan blogger yang berada di area Chuping dan area Kedah..ada gak sedara mara jauh yang tinggal di area ni...walau tak selesa aku bersyukur sebab semasa aku kat sana aku tak di hinggapi sebarang penyakit. Demam panas ke..semput ke...memang takde cuma muka aku je naik jerawat teruk..sampai sekarang..aku masih rasa tak selesa dengan kulit muka aku..dalam gambar memang tak nampak..sebab ada mekap..guna foundation bagai..tapi bila semua tu dah takde...amik ko...rasa nak aku gosok je muka ni dengan kertas pasir...

Tolong..tolong...aku dah rimas ngan masalah jerawat ni...sejak balik dari Perlis aku rasa makin banyak jerawat tumbuh...tambah plak dengan jerawat gatal PMS...memang makin menjadi-jadi...

Makin stress tengok muka sendiri....

9 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah