Wednesday, September 23, 2015

WW ~ I'M NOT ROBOT MENYUSAHKAN...

Assalammualaikum...
Hi korang...agak-agak korang suka x captcha kat atas tu bila singgah kat mana- mana blog untuk tinggalkan komen or jejak...ok aku tau itu hak individu Dan blog tu pun blog korang so sukati korang la nak design mcm mana tp bila ada konsep macam tu susah la readers korang nk tinggalkan komen..tak mustahil ada yg x masuk blog korang...rugi kat situ kan..tapi kalau ada yg blogging just suka-suka takde hala tuju aku takde la nak kisah sangat..kalau boleh buang la captcha tu..set jadi mesra komen gitu...boleh naikkan Page views Dan Unique Views...Baru la ramai yang singgah blog kita kan...aku notice orang malas nak datang komen bila kena klik Dan kena match gambar or logo ke utk approve komen...susah woo...korang gak yang pelik nanti kenapa blog korang takde yang singgah takde yang komen..bukan blog korang tak bagus cuma disebabkan bab- bab captcha ni la...

Am I rite??

25 comments:

  1. Replies
    1. sorry to say memang letih nak klik..nak2 kalau ada photo verification...

      Delete
  2. betul2.. selalu keluar mcm tu :D
    sy punya macam mana ye? kena x robot2 tu? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada..siap ada photo verification...tukar setting dik..

      Delete
  3. betul tue..leceh kan kalau ada kotak tue.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye farah..nak plak yang ada word verification or match image

      Delete
  4. tak klik robot tu pun boleh kan,kak?

    ReplyDelete
  5. Ada blog yang ai singgah jadi macam tu.. setakat ni oklah sebab just klik ikut gambar yang diminta.. kalau word verification tu yang den lomah..
    eerr.. blog ai macam tu ke..?

    ReplyDelete
  6. Rasa cam tak pernah klik pun benda tu. ada kotak tu mmg konpius kita jdnya

    ReplyDelete
  7. saya takde tukar setting pun tapi jadi gitu..kat mane nak adjust balik ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adjust kat setting..show word verification tu klik No

      Delete
  8. saya punya ada kak? tq bgtauuu :)

    tapi nak adjust kat mana kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi DASHBOARD - SETTING- POST AND COMMENTS - WHO CAN COMMENT ( choose registered user) - COMMENT MODERATION (Always) -SHOW WORD VERIFICATION ( tick NO)

      Cuba buat ni dulu

      Delete
    2. ada jawapan kat bawah tu..boleh cuba yang tu jugak kot...

      Delete
  9. Dah lama tak jumpa robot tu bila bw. Selamat Hari Raya Aidiladha dari Nani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nani dah setting betul2 kot...hehehe....selamat hari raya aidiladha Nani

      Delete
  10. Kalau guna akaun Google, xklik pun takpe... tapi kalau guna pilihan selain itu memang akan kena.
    Ianya dah auto set up by blogger walaupun dah buat setting [show word verification - NO]. Maka eloklah masuk akaun Google dulu baru BW ya... :)

    ReplyDelete
  11. Tertinggal pula, Satu lagi... Hanya berlaku kalau setting comment Moderation - Never

    ReplyDelete
    Replies
    1. oic..SA memang masuk blog guna akaun google..maknanya jadi macam tu kalau masuk dari akaun lain ye...thanks ye...so readers SA boleh take note...

      Delete
  12. ade juga blog yang dah tukar settiing tapi masih ada macam ni..mungkin dari google..tapi kalau terus klik publish komen pun boleh rasanya.

    ReplyDelete
  13. btl..setuju...mmg menyusahkan.huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah