Monday, September 28, 2015

Majlis Menyambut Menantu

Ok kita sambung semula kisah Perlis yang tak habis-habis akibat tuan tanah demam cuaca tak elok ni..mood pun kurang..Sabtu lepas langsung x sentuh blog..apa nak jadi pun tak tau la..bahan banyak je nak kongsi tapi malas tu tiba-tiba datang..entry advertorial pun separuh jalan jer ni...tengah pulun lagi..

Jom korang tgok gambar dari handphone aku ..gambar masa majlis bertandang hari tu..tak banyak amik pun sebab again cuaca panas dan buatkan aku tak selesa..pakai plak baju kurung moden kaler hitam putih...lagi la panas...


mulakan dengan pembuka..gambar Dania dan Qhaira


separuh dari 13 buah kereta yang mengiringi dari pihak perempuan


Get ready untuk berarak ke rumah pengantin lelaki


Nampak tak panas teriknya tuh...


Sib baik pengantin tak pakai songket..kalau tak memang menjejeh peluh...eh kakak Dania jadi pengapit ke?


Mak Teh yang sengih je sepanjang masa..panas pun sengih..Mak Ngah muka berkerut...


Mak Abah maintain...


Pengantin nak makan beradap..sempat pose..


Kakak Pengantin tengah kepanasan


Kakak Dania yang macam dah besau sgt dah..padahal baru genap 11 tahun...

Apapun majlis berjalan lancar...

Panas terik tapi rumah pengantin lelaki dibanjiri tetamu dari pelosok mana tak tau...meriah betul..mana plak tak meriahnya si pengantin lelaki anak sulung..first time buat kenduri kahwin kan...memang la jemputan ramai...walau apa pun dah selesai dah majlis..dah selesai jugak tanggungjawab mak abah dan adik beradik..dah selesai tugas aku sebagai kakak..cuma penatnya sampai sekarang masih terasa..

Lepas je majlis kami sekeluarga balik semula ke Homestay sebab nak terus ke Padang Besar lepas tu..balik rehat dulu dan tukar baju..separuh dari saudara mara yang turut memeriahkan majlis dah terus balik NS...terima kasih tak terhingga sebab mereka sudi memeriahkan majlis di Perlis..walau tak ramai tapi dah cukup dah rombongan dari NS...

Lepas ni aku up plak entry bergambar dengan Dania di bulatan nak masuk ke Felda Chuping..takde gambar di Padang Besar pun sebab masing-masing penat dan panas...memang kalau nak datang sini dengan reason bercuti baru best nak shopping or amik gambarkan..kalau saje-saje ngabihkan masa memang la tak dan dan takde mood nak bergambar...

Apapun see ya next entry...

14 comments:

  1. meriah sesngt walaupon panas terik

    ReplyDelete
  2. comel semua2 dalam gambar. terutama pengantin! cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pengantin baca ni kembngkan semangkuk dia

      Delete
  3. Gambar cantek2.... macam bukan dari hp je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar Dr HP Baru uncle...redmi note 4g

      Delete
  4. cantiknya la hai pengantin perempuan tu hehe. Kakak pengantin pun cantiknya la hai hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih la hai Hanim oiii...Sib baik puji Akak sekali....hihihi

      Delete
  5. cantik nyer akak! ;) suka tgk akak pose mcm tu ;)

    ReplyDelete
  6. ptt le idung akak mancung ikut abahy rupenye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami Adik badik pempuan hiding mmg ikut abah

      Delete
  7. sekarang ni saya jadi target untuk bawak balik calon menantu haha

    ReplyDelete
  8. Salam, wahh cantik2 semuanya, tp mmg nampak lah terik mentari tu kan, hahah..sabau je lah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah