Tuesday, September 22, 2015

Lumrah Makanan Mahal....

Apa Aje Yang Murah Sekarang Ni?

Lunch hari ni macam biasa mahal...aku dh la lapar giler dari malam tadi...mcm mn nk diet kan..badan dh naik mendadak..timbang kat umah adik kat Penang naik 3 kilo...timbang kat opis naik 4 kilo..arghhhhh stress...lantak la..aku dh lapar nasi..penimbang tu yg rosak kot...hehehe
Meh tgok apa aku mkn....


Nasi Putih,ikan pari asam,sayur tauge ngan ikan masin dan sambal belacan skit.. RM8.80


Kedondong asam boi RM2.50

Choc ni aku memang GA ari tu..Baru dapat hari ni...lom kenduri kan lagi...

Apa je yg tak mahal dalam Malaysia ni..semua mahal kot...masa aku pi Padang Besar pun semua barang mahal..x jadi nak shopping...beli barang kawan-kawan kirim je..itupun mahal..pes tomyam tu dulu dapat la RM15..la ni dah RM19 - RM20...tgok pada size jugak...so kami pi sesaje je la Padang Besar.. xde la nak shopping ke apa..dapat la beli bag sandang Dania sempena birthday dia Jumaat ni .. Jadi la dari takde...mama dh broke dh ni...bukan ni it pun x banyak sangat...pulun lagi la nampaknya...

Alasan peniaga cakap RM jatuh teruk tu mcm x logik la..maybe mahal sebab Wang Kelian dah tutup dan maybe sebab cuti sekolah kan...ikutkan Thailand pun effect jugak matawang jatuh...hish..mmg x logik la....

13 comments:

  1. Kat cne pun brgn dapur naik mendadak..aishhh

    ReplyDelete
  2. mak aii..mahal tu kak..huhu

    tahniah dapat coklat..:)

    ReplyDelete
  3. Entahlah Suria..sekarang ni nak beli barang kat supermarket pun fening..kna tengok betui betui..ada offer..ada rege biasa...silap capai..regenya amat mengejotkan otak

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan mahal. Kopak kalau hari hari camtu kan

    ReplyDelete
  5. padang besar...berbeza dari dulu...harga kalah harga di siam lagi

    ReplyDelete
  6. betul tu SA, apa yang tak mahal sekarang ni kan.segala-galanya lah :(

    ReplyDelete
  7. Sekarang harga da mahal...takkan nak mkn megi je

    ReplyDelete
  8. kene padai pilih makanan kalau nak beli...

    lebih baik tanya dulu harga berapa.... biarlah nampak mcm berkira... janji ckp duit nak bayar..

    tips untuk diri sendiri ekeee keeee keee :)

    ReplyDelete
  9. memane pun makanan dah mahal sekarang ni tapi kena redho jelah kan...

    ReplyDelete
  10. biasanya time cuti sekolah memang barang mahal kat padang besar tue.. diorg demand la sikit mtk kurang buat tak dengar jer..

    ReplyDelete
  11. Nangis sekejap bila tau harga makanan macam tu.. kat kafe office ai pun boleh tahan harganya..
    ai jarang makan tengahari sebaliknya petang balik rumah, masak then makan dengan anak2..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah