Friday, September 25, 2015

Pekena CKT terbaik di Felda Chuping, Perlis

Konvokesyen ke 10 UNIMAP

Jom sambung balik citer Trip Penang-Kedah - Perlis yang terbantut nak update..mood ada ni so kita settlekan semua cerita..well lepas je majlis pertunangan kat Jitra teruskan perjalanan ke homestay di Chuping. Rupanya homestay kat Felda Chuping dan berdekatan dengan UNIMAP. Kebetulan masa tu ada Konvokesyen ke 10 Unimap kan...so ada la karnival kat area situ...menarik ni...leh pi tgok apa yang ada...

Lepas check in petang tu...semua nak pi situ..Pak Ngah ngan Mak Ngah pun...so jom la beramai-ramai pi...mak abah tak nak ikut sebab penat...


sempat amik gambar signboard Unimap tu je...


suka gambar ni...sebab everyone ready je..tgok Qhaira tu..comel je...


ni mama suruh buat free style


gegar skit gambar ni


Yang ni ok...hehehhe....


dah jom rayau-rayau..

So far takde apa pun yang menarik..ada baju, tudung segala la...tapi kami melekat kat gerai Char Kuey Tiow..tak sangka plak kebanyakkan yang meniaga kat situ kawan adik ipar...so lepak la situ...


brader ni tgh tunjuk skill


amboi...aku pun x reti nak masak kuar api macam ni...


Ramai gak yang makan dan bungkus kat sini...


kakak makan sotong goreng dan ayam bob tu...up dengan air choc...


Qhaira tengah moody sebab nak tido...tapi suap apa pun nganga gak..


tu diaa...CKT sedap..ada kerang ngan udang...pedas pun pedas


tapi yang ni lagi best...nescafe ais...sedap gilos..aku up beli lagi...sebab memang sedap...cuaca plak panas ya rabbi...


itu lah kisah sepetang di Konvokesyen Ke 10 Unimap...tak sangka ada EFGiers kat sini...cuma tak dapat jumpa sebab kekangan masa dan agak sibuk...Eny Abdullah pun dekat dan ada gak cadang-cadang nak kidnap aku...tapi aku yang tak nak sebab tengah busy sangat2..sorry Eny next time ye..kali ni i kena tolak permintaan you...next time I terjah Kedah eh....

Sampai disini dulu...sambung lagi nanti cerita semasa Majlis Menyambut Menantu.....

5 comments:

  1. Teringat hb pernah meniaga CKT sebelum ni..

    ReplyDelete
  2. air tu sedapp bila minum tgh hausss. hehehe

    ReplyDelete
  3. lama sungguh heh x makan CKT hehehe.. kat penang ni macam tak tahu da port terbaik nk makan CKT..

    ReplyDelete
  4. syoknya g jelajalan..bila la agaknya nak g jejalan mcm akak nie..:)

    ReplyDelete
  5. Salam, owhhh Char Kuey Teow rupanya, ingatkan apa td CKT..hehehe, sedapnye semua makanan hahh...si qhaira comel betul lah! rase nak cubit2 dia, hahah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah