Monday, September 14, 2015

Morning Bowl, Apple & Dragon Fruit

Suriaamanda On Diet Again

Stress nih....stress berat naik 3 kg dah..before this 2kg...adeh....nak turunkan berat bukan senang..tapi kalau nak naik tu berlumba-lumba dia naik...sakit plak hati kite tau...so nekad..lepas ni makan kena kontrol...eh...aku kontrol apa..mana ada makan melantak kan...pelik tul la..takkan cheating nasi sesenduk naik sampai 3 kg...baru check last week turun 500gram....erm...tak leh jadi ni..dah 52kg dah ni...kena back to normal 49kg...

Jom tengok menu sarapan aku pagi tadi...

Morning Bowl, noodles + egg + chicken sausage


ok aku scroll cepat2 supaya selera makan x membuak...


dragon fruit...bagus ni..boleh elakkan sakit tekak dan selsema...nak-nak cuaca tak bagus ni,..


green apple kudapan lunch time nanti...

So far aku kenyang betul ni...sangat-sangat kenyang...harap2 mampu bertahan sampai petang...malam nanti boleh makn roti bakar ngan chicken slice and salad kan...ok..set in my mind...malam nanti makan roti bakar...esok kita tgok apa sarapan nak bawak dan buah apa plak nak makan untuk lunch...

Semangat nak turunkan at least 2 kg ni...

air masak jangan lupa minum yer SA.......


Mood Suriaamanda > Risau takut baju kerja x muat nanti...

13 comments:

  1. Hari ini pun kakak bekalkan anak kakak ke sekolah dragon fruit
    Tapi bawa beehoon juga sebab makan bukan kerana diet macam SA:)

    ReplyDelete
  2. jom kak.. saya pun tengah nak turunkan at least 2 kg ni..

    ReplyDelete
  3. nak diet dari tahun 2011, tp asik ke laut jeeeee
    hehehehe

    ReplyDelete
  4. Salam BW...
    Nieyl tergoda ngan dragon fruit tu....

    ReplyDelete
  5. tuu diaa SA, kak ana memang sukalah hat telor lembut macam tu, menggoda sungguh laa :)

    ReplyDelete
  6. eerrr... Jumaat ni start balik boleh tak.. hehehe.. ;)
    tunggu ubat mental sampai.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  7. Salam, wahhh selalu cek berat badan ni...go! go! semoga dapat maintain dgn berat badn yg ideal.. :D

    ReplyDelete
  8. Menu Mcm ni slain sihat..mengenyangkan jga kan kak..bagus ni..teruskan usaha akak..

    ReplyDelete
  9. lama tak makan dragon fruit tu..sedap makan masa fresh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah