Monday, September 7, 2015

Kutipan Tol Elektronik Sepenuhnya

Tol Elektronik Sepenuhnya bermula 1 September 2015

Just nak bagitau start 9.9.2015 jam 12.00 tengahari plaza-plaza tol berikut tidak lagi menerima wang tunai, semua bayaran tol secara elektronik menggunakan touch n' go or smarttag, so make sure smua dh ada kad touch n'go ye..

1. Plaza Tol Bkt. Kayu Hitam, Lebuhraya PLUS
2. Plaza Tol Jitra, Lebuhraya PLUS
3. Jambatan Pulau Pinang
4. Plaza Tol Lunas, Lebuhraya BKE
5. Plaza Tol Kubang Semang, Lebuhraya BKE
6. Plaza Tol Gombak, Lebuhraya KLK
7. Plaza Tol Bentong, Lebuhray KLK
8. Plaza Tol Batu, Lebuhraya DUKE
9. Plaza Tol Sentul Pasar, Lebuhraya DUKE
10. Plaza Tol Ayer Panas, Lebuhraya DUKE
11. Plaza Tol Dato' Keramat, Lebuhraya AKLEH
12. Plaza Tol SMART, Terowong SMART

Nampaknya siapa takde Touch and Go kena la pi beli..aku dah bagi adik aku satu kad sebab aku ada lebih...so officially family aku semua dah ad touch and go dan jugak Smarttag...senang kan...perjalanan pu akan lancar...takde la stranded lama guna laluan yang bukan elektronik..

Langkah ini merupakan salah satu inisiatif Plus bagi menggalakkan penggunaan sistem tol elektronik yang mudah dan selesa serta membantu pengguna lebuh raya menikmati perjalanan lancar di plaza tol. So takde la sesak kan..

Selain itu, korang juga berpeluang mendapatkan kad PLUSMiles Touch 'n Go dengan harga promosi RM5 disemua plaza tol berkenaan bermula 18 Ogos hingga 30 Nov depan.

10 comments:

  1. lepas ni nk kena beli smart tag lah.. sebab pakat2 dah beli tngo.

    ReplyDelete
  2. SA sama lak entri kita hari ni haha :)

    ReplyDelete
  3. Memudahkan pngguna la lpas ni..Kat Sabah xde tol lgi ;)

    ReplyDelete
  4. hrpnye pasni tk jammed la tol sbb laju skit cuma nye kdg2 depa ni kalo baki tk cukup tu yg wat stuck..tkpn kt lorong smartag yg laju sgt smp tkleh scan sensor trus stuck jugak

    ReplyDelete
  5. eemm.. smart tag ai macam nak merajuk je.. plzzz... janganlah merajuk ye.. sobsobsob..

    ReplyDelete
  6. kad touch n go dah lama ada.. sejak boleh claim milage memang buat kad touch n go.. tapi smart tag jer tak ada.. nanti nak beli laa satu..

    ReplyDelete
  7. satu ja kelemahan bila dah guna tol elektronik sepenuhnya, takut ada yang baki tak cukup, kad tak boleh baca atau smart tag tak boleh detect.. itu akan menyebabkan jem di tol..

    ReplyDelete
  8. hr tu, terlupa bawak kad touch n go, then gune IC, nasiblah IC BARU , kalau ic lama, yg tak update tu? mahu kena beli lg kad time tu...mls nak benti2, beli baru,,,kan ~

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah