Sunday, September 6, 2015

Menu Lunch Sabtu & Ahad Air Tangan Abah..

Weekend Dijamu Menu Kampung

Apa yang aku suka time weekend...masa ni la balik rumah mak akan masakkan masakan kampung.ikutkan dah ada senarai dalam kepala nak masak apa...tapi tgok keadaan kesihatan mak macam tak ok maka pendamkan la hasrat di hati...mak tak kuat nak masak..so adakala aku yang amik alih atau abah yang masak..

Eh..abah pandai masak ke? ha..jangan pandang abah sebelah mata ye...abah ada diploma bab masak- masak tau...hehehe..joking je..adat la orang lelaki memang pandai masak..tgok la chef2 terkemuka..ramai je lelakikan...ha...macam tu la abah...mak bukan tak boleh masak cuma mak x kuat dan x nampak nak masak...mak ada masalah mata akibat darah tinggi dan kencing manis dia...kesiannya mak...doktor cakap mata mak tak boleh diubati lagi....


Ikan puyu masak lemak cili api campur pisang muda..menu ahad


Kari ikan mayong campur rebung..menu Sabtu

Jahatnya kamu tekak..jahatnya kau kehendak...hehehe...ternyata balik weekend aku pasrah dengan kehendak selera...lagipun tak nak abah kecik hati maka aku kena la makan..tapi..haaa...ada tetapi...masih mengamalkan diet...makan nasi setengah senduk dan juga banyakkan sayur dan buah-buahan...aku kena amalkan diet semula sebab badan dah naik 3kg since raya lepas..bahaya ni..so...kena start semula ye..kalau tak semua baju dh tak leh pakai ngan selesa...

Itu je citer menu sabtu ahad aku...banyak benda menarik aku nak share ni..memandangkan hp baru je ok..panik weh bila handphone rosak..nak beli baru maybe tak la sekarang kan..

Ok korang..stay in touch..

Nantikan entry aku seterusnya nanti...


17 comments:

  1. alahai..bestnya akak..abah pandai masak..ayah cik nor..tunggu anak2 la mask..:)

    ReplyDelete
  2. Salam, alahai kesian kat mak akak..hope tak teruk dan stabil sakitnya tu :)
    Hehe, sedapnyeee lauk..lauk kampung2 camnilah yg selera makan smpai bertambah2 nasi, kan..hahaha

    ReplyDelete
  3. Serius cik akak ikan sungai je tolak tepi akak..huhu...
    Masakan abah akak..memang meletop

    ReplyDelete
  4. Serius cik akak ikan sungai je tolak tepi akak..huhu...
    Masakan abah akak..memang meletop

    ReplyDelete
  5. Salam singgah malam SA...wahh...sedapnya masakan kampung ni...pandai abah SA masak...memang meletop...hihi

    ReplyDelete
  6. ikan puyu masak lomak cili api tu memang berbaek along

    ReplyDelete
  7. SA memang sodap nampak masak lomak ikan puyu tu :)

    ReplyDelete
  8. ikan campur pisang muda tu buat ai teruja.. confirm makan bertambah.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. susah nya nak diet kalao ada makanan yang sedap kan kak.. saya ni pon dk nak buat xmenjadi sejak bila tah.. hihi

    ReplyDelete
  10. Pandai abah masak..kalau falsya tgk lauk gitu pun xleh tahan kak..

    ReplyDelete
  11. Wah seronoknya dpt Mkn air tgn abah sndiri..Nmpk Sedap pula tu..telan liur wana tengok kak..

    ReplyDelete
  12. xpernah makan ikan puyuuu.... sedapnye lemak2, hahaha~

    diet, jgn tak diet... bersederhana dan all the best !

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah