Wednesday, September 9, 2015

High Tea at Ultimate Donut & Coffee Palm Mall

High Tea Treat at JCO

Makan lagi...dah lunch pun makan lagi ker...hahahaha...Dania macam pelik ngan perangai mama eh..dah lama sangat nak tunggu waktu tgok wayang kan...meh la kita lepak dulu pekena kopi mahal ngan donut best...aku memang suka lepak sini sebab suka ngan coffee dan donut dia...dekat 40 minit lepak kat sini ngan Dania...


Frupuchinno Mocca Espresso entah betul ke tak ejaan ni...belasah je RM13.00


Why Nut & Don Mochino...RM4.59


Kongsi ngan Dania sebab dah tau sure tak abih


pose skit

Lepas lepak pekena coffee mahal terus pi tengok wayang, seperti yang dijangka memang tak ramai pun..sure tak sedap ni citer ni...


selfie dalam panggung...

so kami tengok citer ni jer..ini je yang Dania boleh masuk..lain-lain cerita memang tak boleh sebab Dania belum 18 tahun lagi


sinopsis cerita ni...aku dapatkan dari google ye..nak olah sendiri aku tak berapa pandai..hahahaha..sebenarnya pemalas kan...

"Inside Out," a comedy-adventure set inside the mind of an 11-year old girl, is the kind of classic that lingers in the mind after you've seen it, sparking personal associations. And if it's as successful as I suspect it will be, it could shake American studio animation out of the doldrums it's been mired in for years. It avoids a lot of the cliched visuals and storytelling beats that make even the best Pixar movies, and a lot of movies by Pixar's competitors, feel too familiar. The best parts of it feel truly new, even as they channel previous animated classics (including the works of Hayao Miyazaki) and explore situations and feelings that everyone has experienced to some degree.

The bulk of the film is set inside the brain of young Riley (Kaitlyn Dias), who's depressed about her mom and dad's decision to move them from Minnesota to San Francisco, separating her from her friends. Riley's emotions are determined by the interplay of five overtly "cartoonish" characters: Joy (Amy Poehler), a slender sprite-type who looks a little bit like Tinkerbell without the wings; Sadness (Phyllis Smith), who's soft and blue and recessive; Fear (Bill Hader), a scrawny, purple, bug-eyed character with question-mark posture; Disgust (Mindy Kaling), who's a rich green, and has a bit of a "Mean Girls" vibe; and Anger (Lewis Black), a flat-topped fireplug with devilish red skin and a middle-manager's nondescript slacks, fat tie and short-sleeved shirt. There's a master control room with a board that the five major emotions jostle against each other to control. Sometimes Joy is the dominant emotion, sometimes Fear, sometimes Sadness, etc., but never to the exclusion of the others. The controller hears what the other emotions are saying, and can't help but be affected by it.

Haih...
citer ni la yang buat Dania menangis dan aku dah ternampak..sebak plak aku masa tu..so melalui cerita tu aku faham apa yang Dania rasa..alahai anak dara aku ni cepat touching plak..korang pun tu kan dia membesar dengan kekurangan kasih sayang seorang ayah. Bukan takde ayah..ada cuma ye la keadaan yang membezakan dia dan anak-anak lain..tp aku dah up dah kat FB Ahad lepas..memang masa aku up status tu giler aku nangis dalam train orang tengok...hurm..semoga Dania faham keadaan aku..takpe la..aku berharap sangat aku akan jadi Mama dan Ayah terbaik buat masa ni...


disebabkan itu jugak mama belanja 2 helai blouse untuk Dania...amboi suka...


amik gambar kat fountain warna warni depan ni sambil tunggu Mak Yang datang amik 

Hepp tak abih lagi tau...

Masih bersambung lagi..kali ni chill out dengan si kembar dan main game plak kat Jusco Seremban 2..ikutkan aku dh letih tapi Dania dan Si Kembar punya pasal ikutkan aje la..tapi memang meriah la melayan si kembar tu ha...Kakak Dania pun layan gak..balik kena pow KFC..sib baik dapat voucher masa beli tiket wayang...sesekali belanja diorang takpe la kan...

To be continued..nanti aku up citer pasal main game plak eh...

14 comments:

  1. Salam singgah sini AS....sedapnya donat tu...

    ReplyDelete
  2. teringinnye nak minum coffee. Sekarang tak boleh minum sebab bf baby. Kalau minum, baby akan kembung perut..huhu. Sekarang dah almost setahun tak dapat minum coffee sangat..

    ReplyDelete
  3. amboi syoknya keluar berdua jer.privacy gtu..donut tu nampak sdap la kak..:)

    ReplyDelete
  4. jco punya donut memg terbaik..dia punya sedap tak tau lah nak cakap camna..gebusss pon ya

    ReplyDelete
  5. Salam, alah sy pun malas pulak nak fahamkan yg english tu, haha..hmm citernye psl family2 ke kak? alahai..nangis ye Dania.. :( xpelah, sy rase dia sgt faham keadaan dia dan akak cmne.. :) dania kan budak baik! hehe

    ReplyDelete
  6. singgah sini^^

    sedapnya expresso tu nyum2

    jemput baca entry baru petua awet muda

    ReplyDelete
  7. Jco...sedapnya...sejak Jco tutup kt aeon permas,xdapek nk merasa lg dah

    ReplyDelete
  8. I know u r the best mom for her..
    Semua orang sayangkan Dania.. ;)

    ReplyDelete
  9. seronok kan SA dating dgn anak dara ni, macam kak ana lah selalu pi MDO dengan anak-anak je :)

    ReplyDelete
  10. dah besar anak dara akak nie..makin segak dia.. tak pe akak farah sure dania faham situasi akak..hope akak terus menjadi ibu/ayah yg terbaik utk dania tau..=D

    ReplyDelete
  11. Frupuchinno Mocca Espresso tuuu sodapp kakk.. hehe
    tinggi jgk diana.. berapa tu umur nye kak? hehe

    ReplyDelete
  12. donut jco ni memang sedap.
    lembut !!!
    hmmm da lama tak pekena donut jco :(

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah