Thursday, September 17, 2015

Seksinya Sup Kambing i.....

Sup Kambing Siam

Sapa lagi nak puji masakan aku..aku yg masak..aku la yang puji kan..hahaha boleh x letak tajuk macam tu..seksi plak rasa lepas makan sup kambing siam...mana plak datangnya siam..haaa ada satu perencah sup ni yg aku suka sangat..knowing aku yang suka masakan siam so terjumpa perencah ni dan cuba la..sebelum ni cuba untuk masak sup ayam..memandangkan ayam takde tinggal kambing je 2 ketul tergolek2 dalam aisbox...decide buat sup kambing je la....senang giler...

Tak payah ngada2 nak tumis bagai...ko hiris je bawang merah bawang putih ngan halia..ambik periuk isi air separuh kasi gelegak..masukkan bahan hirisan dan sepeket perencah sup siam then kacau kasi sebati...dh menggelegak masukkan daging kambing ngan kentang..reneh sampai betul2 masak...

Look tempting rite?


Nak lagi best letak cili api seketul dua....baru rasa skit..

Tadaaa..ni la perencah sup Siam Adabi yg aku ckp tu..

Korang nak buat sup daging or ayam or seafood semua boleh...sedap je....terpulang pada korang la nk tambah apa2 bahan lagi...batang celery ke..tomato or kentang macam yang aku buat...

Cuba la..tengah sakit-sakit tekak or tenfah demam memang sedap makan...bertambah-tambah selera nanti..

Tak percaya boleh cuba...


16 comments:

  1. perghh perghhh perghhh makan dengan nasi goreng kat entri bawah ni pun sodappp amat

    ReplyDelete
  2. sup sayur, sup daging, sup ayam la paling senang nk masak.. xyah menumis.. campak2 je bahan..

    ReplyDelete
  3. sy buat sup sayur, sedikit tawar, hahhaha~ memg diet, tp sampai jd tawar betul sup tuu, hmm

    tq infoo, nnti cri sup niii,

    ReplyDelete
  4. ape beza die dgn sup biase???..blh try la pas ni

    ReplyDelete
  5. eerr.. ni kalau nak try kena en. hb takde dekat rumah.. nanti banyak nau komen beliau sebab beliau tak guna pes segera macam ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. memang seksi punnnn...!! rasa nak terkam terusssss..
    hahahahahaa... :)

    ReplyDelete
  7. haa tu dia...seksi betul tergolek2 tu. ahaks

    ReplyDelete
  8. nampak keseksiannya jd nak tutup mata...

    ReplyDelete
  9. Fuh simple giler..nak cari perencah ni juga la Nnti..Hehe :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah