Tuesday, September 15, 2015

Sekolah Diarahkan TUTUP Akibat Jerebu

IPU TIDAK SIHAT SEKOLAH TUTUP

Subuh pagi tadi bangun tido nampak hanphone pinjam ni berkelip-kelip sebab ada banyak message wassap kot..terus check dan nampak beberapa kawa opis dan adik bongsu share mengatakan sekolah di sekitar Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan dan Melaka diarahkan tutup pada hari ini...pas tu tutup handphone pergi mandi dan bersiap sedia nak ke opis kan..tak terfikir pasal anak sendiri nak pi sekolah...tiba-tiba capai balik handphone call Dania..


Respon dari Dania...

" Kenapa tak bagi tau kakak awal-awal mama...kakak dah siap dah...dah nak kejutkan atuk suruh hantar pergi sekolah dah pun...kalau tau kakak tido lagi"

hehehehehe...kesian Dania...dah siap rupanya...terus atuk cakap...pergi la tukar baju ni kakak..sekolah cuti ni...untung la atuk sebab tak payah hantar kakak pergi sekolah...mama ko ntah apa2...macam mana nak kawen macam ni kalau benda simple pun tak boleh inform awal-awal...

Laaaaa...mama plak yang kena...hurm...sabau je la...


Mood Suriaamanda - Swing sebab sakit kepala...jerebu...go away!!!!!

11 comments:

  1. moga jerebu cepat berlalu pergi....aamiin

    ReplyDelete
  2. sian dania dah siap2 nak pi sekolah dah rupanya sekolah tutup hehe...moga cepat reda jerebu...nak bg anak main playground pun masalah

    ReplyDelete
  3. Hmm..tu la..lambat nau announce...akak lagi la...dah siapa hantar anak depan pagar sekolah...

    ReplyDelete
  4. SA kelakarnya kak ana pi hantar anak ke sekolah pagi tadi sebab tak baca sms cikgu dah bagitau..maklumlah sms jarang nak buka selalunya dari celcom je..haha :)

    ReplyDelete
  5. Atuk boleh berehat je la hari ni..Dania boleh sambung tidur..heheh

    ReplyDelete
  6. hehehe.. ai dari malam tadi dah standby barang keperluan anak2 dalam kereta.. at d end pagi tadi, keluarkan balik, en. hb jaga anak2 ri ni.. ;)

    ReplyDelete
  7. Salam, baguslah tutup, sian kat budak2...tempat sy ni pun selalu hujan, mungkin sbb dah dibenihkan secara buatan, tapi xclear2 jugak..jalan kat luar kena pakai mask..

    ReplyDelete
  8. hi hi hi aida sib baik tau before subuh.
    anak2 bangun solat je, pastu zzzz balik :)

    ReplyDelete
  9. Mmg Patut turun sbb bcaan ipu sgt x shat..bahasa Utk anak2 yg skolah..Kesian Kat drang..

    ReplyDelete
  10. bagus tak keluar rumah waktu jerebu ni kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah