Saturday, November 2, 2013

Service Baby Red..

Tiba masanya untuk baby red kami di service setelah meter cecah 16000....kena tukar minyak hitam...sebelum ni service kat proton 3 kali..free je sebab keta baru kan...ada warranty. .ni dh abih..sambung servis kat luar. .thru experience sebelum2 ni..mcm2 dia nk suruh tukar..padahal keta baru..



Minyak hitam yg dh dikeluarkan...kotor...

settle satu hal...next service 24000....pas tu nanti major service plak....
Kereta pun macam manusia jugak nak kena service....
February nak renew roadtax ngan insurance plak.....sabar je la....


12 comments:

  1. Akak bulan feb..farah kena renew roadtax ngn insurans bulan jan..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Kete dah servis hati pun dah senang..Selamat berhujung minggu u..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. kereta ni keperluan kita mmg la kena jaga,servis jaga dia dengan baik jadi dia pun berbakti dengan baik utk tuannya..:)

    ReplyDelete
  4. Tapi sebenarnya, servis kat luar lagi berbaloi dari servis kat servis centre...Cuma kena tahu trusted kedai la..:)

    ReplyDelete
  5. minyak hitam xpa..jangan ilmu hitam sudah heheheh

    ReplyDelete
  6. jemput join ga saya http://hunyieda.blogspot.com/2013/11/giveaway-nov-bersama-hunyeda.html

    ReplyDelete
  7. den tak tau la bila keretapi den nak kena servis. :P

    ReplyDelete
  8. Boleh vroommm vroommm dah lepas ni. Haha

    ReplyDelete
  9. Biasa la tu kalau guna 4 tayar ni,kena ada sedikti bajet simpanan untuk servis secara berkala dan renew road tax dan isurans sekali

    ReplyDelete
  10. Oh, saya semuanya jatuh hujung tahun ni, next service for both cars, road tax dan memacam ler... memangnya kereta pun tahu yang hujung tahun ni tuannya ada bonus kot!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah